08-03-14 13:00 FCM - K. STEENOKKERZEEL VO. /
22-03-14 13:00 FCM - KCS. MACHELEN verslag
29-03-14 09:30 SP. KORTENBERG - FCM verslag
05-04-14 13:00 FCM - KSK. KAMPENHOUT verslag
12-04-14 09:30 KFC. PEUTIE - FCM ALG. FFT.
19-04-14 All day TOERNOOI MEERBEEK verslag
01-05-14 All day TOERNOOI WOLVERTEM
10-05-14 All day TOERNOOI STERREBEEK
17-05-14 All day FCM-JEUGDTOERNOOI

Toernooi Meerbeek

Wat het toernooi betreft in Meerbeek: we zijn daar geëindigd op de tweede plaats na een 0-3 overwinning tegen Meerbeek en een 2-1 verlies tegen Perk. Perk speelde gelijk tegen Meerbeek dus hadden zij 4 punten en wij 3 en dat was doorslaggevend. (KS en AS)

Terug naar uitslagenbord

FCM - Kampenhout: 11-1

Een wedstrijd waarin we heel wat positiewissels doorgevoerd hebben zodat concentratie blijft en iedereen nodige scherpte behoudt, want dat begint toch wat te zakken na een lang seizoen met veel trainingen, aanpassing naar 8 tegen 8 enz.
De jongens hebben dit echter met verve volbracht en er werd duchtig gevoetbald en posities overgenomen. Het was leuk te zien hoe ze mekaar hielpen in hun nieuwe positie en de wedstrijd ook nog op een voetballende manier aanpakten. Het was een wedstrijd die aangaf dat we ons doel voor dit seizoen bereikt hebben en meer moet dat niet zijn.
Proficiat aan de jongens voor hun inzet, passie en leergierigheid. (KS en AS)

Kortenberg - FCM: 5-6

De laatste uitwedstrijd van het seizoen was naar Kortenberg. Vooralsnog een onbekend team daar de heenwedstrijd niet is kunnen doorgaan. Naar wat we hoorden was dit wel een goed en stug team en dit bleek ook tijdens de wedstrijd.
De eerste helft speelden we heel goed, maar misten zuiverheid in de afwerking. We voerden veel positieswitchen door wat extra concentratie vergde en dat liep in de eerste helft vlotter dan in de tweede. Het moet wel gezegd worden dat het veld enorm slecht was en heel zwaar, wat voor minder fysieke spelers als ons team veel energie kostte en dit uitte zich bij aanvang van de tweede helft.
Het voetbal op zich liet niet te wensen over en was van hetzelfde goede niveau van de voorbije weken. Eindstand is verdiend op basis van het goede voetbal en de kansen die we kregen. (KS en AS)

FCM - Machelen: 8-2

De opwarming beloofde niet zo veel goeds. We stonden loom op het veld en de concentratie was wat zoek. Bij aanvang van de wedstrijd braken we echter snel de ban en konden na een mooie actie een doelpunt maken.
We hadden het niet makkelijk tegen een stug spelend Machelen dat met veel volk druk zette op de bal. Van zodra onze jongens begrepen hadden dat snelle passing en kantwisselingen de oplossing vormden om dit te omzeilen ging het vlot en konden we mooie acties op de mat leggen die met wisselend succes afgerond werden.
We speelden ook volgens het nieuwe systeem namelijk 4 keer een kwartier zonder wisselingen tijdens het kwart en het moet gezegd dat dit niet evident is op deze leeftijd. Raar maar waar, we legden onze beste acties neer toen de tegenstander per vergissing met 9 op het veld stond ipv met 8, het is toen dat we twee keer scoorden en konden uitlopen. Achteraan hielden we het goed gesloten, maar onze snelheid van uitvoering moet nog beter.
Al bij al een goede wedstrijd met vlotte combinaties, maar dat het al een zwaar seizoen geweest is met de overstap van U9 naar U10 begin je nu wel gewaar te worden. (KS en AS)

Etterbeek - FCM: 6-9

Onze voorlaatste verplaatsing van het seizoen kon je moeilijk een makkie noemen. Thuis had Etterbeek het beste van zichzelf gegeven en keken we bij de rust tegen een 0-2 achterstand aan. Vooraf hebben we dit goed doorgesproken en richtlijnen meegegeven die ervoor moesten zorgen dat de bal vlot ging rondgaan zodat de tegenstander niet in hun fysieke spel konden komen. Net zoals vorige week tegen Sterrebeek vatten onze jongens van bij aanvang de koe bij de horens en werden mooie doelpunten gemaakt en vlot gevoetbald. Blij vast te stellen dat er progressie gemaakt wordt tov de heenronde. (KS en AS)

FCM - Sterrebeek: 10-0

Wedstrijd die verplaatst werd naar dinsdagavond en dat bracht onze jongens heel wat inspiratie. We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen met een eerste helft die alles had wat je van voetbal mag verwachten. Beweging, omschakeling, inzet, passing, kortom mooi om te zien dat het geleerde in praktijk wordt gebracht. Het hoeft gezegd dat ook Sterrebeek gekomen was om te voetballen wat de wedstrijd voor iedereen heel aangenaam maakte.
Proficiat met jullie wedstrijd. (KS en AS)

FCM - Diegem: 3-4

Deze wedstrijd was bijna afgelast wegens het slechte veld en vooral door gebrek aan spelers door ziekte, school en andere activiteiten. Dankzij onze vrienden van de U9 konden we deze wedstrijd toch aanvangen met 4 spelers van U9. Als je dan weet dat bij ons ook nog 3 U9-spelers spelen is dit een goede test voor deze jongens om hun kunsten te laten tonen.
Diegem was duidelijk niet gekomen om te voetballen en hadden maar één doel voor ogen, namelijk met alle mogelijke middelen FCM het scoren te beletten. Vaak was het een beetje te veel van het goede, maar dat zegt meer over de tegenstander dan over onze jongens die bleven voetballen en zeker de kansen hadden om de wedstrijd af te sluiten met een positief resultaat.
Ze hebben goed hun best gedaan, spijtig genoeg hebben niet alle clubs hetzelfde idee over jeugdvoetbalopleiding. (KS en AS)

Kosova Schaerbeek - FCM: 2-7

In de heenwedstrijd hadden we het niet makkelijk tegen deze stugge tegenstander die met veel spelers tegelijk veel druk op de bal zetten. Dit was ook nu niet anders. Ons voetbal kwam er minder uit dan vorige week, maar tov de heenronde kon je wel zien dat we een stap voorwaarts gezet hadden. Echter hebben we nog een hele weg af te leggen, maar aan inzet geen gebrek dus komen we er wel.
De doelpunten die we maakten kwamen er na mooie acties met lichte onzuiverheden in de passing, maar dankzij goed positiespel konden we de kansen toch afmaken. (KS en AS)

FCM - Perk: 7-2

Onze eerste thuiswedstrijd van 2014 kondigde zich aan als een moeilijke wedstrijd tegen een goede ploeg die ook voetbal spelen als basis nemen en niet duw- en trekwerk zoals sommige andere ploegen. De heenwedstrijd werd nipt met 3-2 verloren na een hele leuke evenwichtige wedstrijd waarin veel kansen gemist werden en nog niet alle spelers gewend waren aan de grootte van het veld.
Ook deze wedstrijd was een leuke wedstrijd om volgen met twee ploegen die hun best deden om de bal mooi rond te spelen en van daaruit gevaar voor het doel te scheppen. Wat onze jongens vandaag op de mat legden was een waaier aan mooie combinaties, inzet, correcte passen en zuivere afwerking. Vooral het feit dat een aantal doelpunten gescoord werden met links, terwijl al onze spelers rechtsvoetig zijn, was iets om fier op te zijn. Elk doelpunt dat gemaakt werd vloeide voort uit een leuke combinatie met kantwisseling en na een vlotte omschakeling.
Proficiat jongens met deze mooie wedstrijd, jullie hebben laten zien dat jullie als team goed kunnen voetballen en daar draait het bij jeugd om of zoals de coach van Perk zei "het zou leuk zijn elke week dit soort wedstrijden te kunnen spelen zodat de kinderen veel kunnen bijleren". Wij kunnen deze coach hierin alleen maar bijtreden, namelijk dat het bij jeugd moet gaan om het voetbal an sich. Bedankt voor deze leuke wedstrijd. (KS en AS)

Eppegem - FCM: 1-4

Het begin van de terugronde mochten we het veld in tegen Eppegem. Een nog onbekende tegenstander daar zij in de heenronde niet opgedaagd waren in Moorsel. De wedstrijd werd gespeeld om een vrij breed veld met een niet al te beste grasmat met als gevolg dat we maar moeilijk in ons spel kwamen.
Sommige spelers hadden inspiratie geput tijdens de winterstop, want zij lieten dingen zien die voordien niet gebeurden. Dankzij deze positieve wending hadden we de hele wedstrijd onder controle en konden een aantal mooie doelpunten maken.
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zat er op, maar dat het vuur bij sommige spelers nog moet aangewakkerd worden de komende weken is duidelijk gebleken. (KS en AS)

Zemst - FCM: 2-6

Voor de laatste wedstrijd van 2013 en voor we de winterstop ingingen trokken we nog naar Zemst voor de zoveelste verplaatsing in de heenronde.
Op zaterdagnamiddag zijn onze jongens blijkbaar niet zo goed geïnspireerd, want we kwamen nooit in ons spel, lieten ons te vaak opzij zetten door het soms wat fysieke spel van de tegenstander en lieten eigenlijk na te doen dat waar we goed in zijn namelijk voetballen.
De wedstrijd kabbelde rustig verder en we slaagden er wel in om een aantal mooie doelpunten te scoren vooral uit individuele acties. (KS en AS)

Kampenhout - FCM: 3-12

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op, maar we konden al vrij snel een doelpunt scoren en dit sneed bij de tegenstanders de adem af.
Wij zaten goed in ons spel en lieten de tegenstander geen ruimte, we speelden heel geconcentreerd op alle posities en veel verschillende spelers konden hun doelpuntje meepikken.
De verleiding zat er soms in om te individueel te gaan spelen, maar deze wedstrijd bleven we goed de bal rondspelen en voetbalden mooie kansen en leuke doelpunten bij elkaar. (KS en AS)

FCM na strafschoppen uitgeschakeld in Jeugdcup

In 't kort:

Het U10-team heeft nét niet kunnen stunten. Nadat het op eigen veld met 1-4 had verloren van Steenokkerzeel, ging het nu met dezelfde cijfers winnen op verplaatsing. In de strafschoppen werd Moorsel echter uitgeschakeld (4-3).

Uitgevreid verslag:

De terugwedstrijd in de beker op verplaatsing bij Steenokkerzeel zou een zeer moeilijke wedstrijd worden vermits we zondag de heenwedstrijd op eigen veld met 1-4 verloren.
Onze jongens waren goed voorbereid en met wat aanpassingen in de organisatie en spel waren we vastbesloten ons vel duur te verkopen en te laten zien wie de best voetballende ploeg was. En wat bleek, van bij het begin voegden ze de daad bij het woord en ging het balletje vlot rond met een 0-1 voorsprong na een mooie uitgespeelde combinatie. De tegenstander kwam vrij snel daarna wel op gelijke hoogte.
We bleven in ons ritme en lieten de tegenstander goed lopen, ze konden niet anders dan vaak de bal gewoon buitenstampen omdat onze jongens hun opdracht met verve vervulden. We gingen rusten met 1-1 en je zag dat het vertrouwen en geloof in eigen kunnen begon te groeien.
De tweede helft werd de koe onmiddellijk bij de horens gevat en namen we opnieuw het heft in handen, dit keer nog veel nadrukkelijker dan de eerste helft en we waren baas op alle vlakken. Dit resulteerde in goed voetbal, goed positiespel en nog drie mooie doelpunten. 1-4 en de spanning was te snijden. Nog één goaltje en we waren binnen, maar in het heetst van de strijd vergaten we onze koelte te bewaren in de afwerking en gingen we wat overhaast tewerk met onzuiverheden tot gevolg en eindstand bleef 1-4.
Strafschoppen zouden dus de beslissing brengen over de kwalificatie. Hier ging het gelijk op, maar een bal op de deklat en een bal op de paal waren te veel van het goede en we verloren de reeks met 4-3.
Teleurstelling alom, maar achteraf bekeken zeker de morele winnaar als je ziet welk spel we geleverd hebben. Iedereen (ook de tegenstander) was het roerend eens dat Moorsel de sterkste ploeg was en hiermee kan je bouwen aan een mooie toekomst en dat moeten we onthouden. Dikke proficiat jongens, als trainers van zo'n team kunnen we niet anders dan apetrots zijn. (KS en AS)
Meer info over de Cécémel Jeudcup Het Nieuwsblad op deze website.

Machelen - FCM: 0-8

Een vroege verplaatsing naar Machelen en een team dat er vrij sterk uitzag, kondigen zich niet als makkelijk aan. Dit hoeft ook niet, zolang als er maar gevoetbald wordt is het resultaat van ondergeschikt belang.
We begonnen de wedstrijd wat afwachtend, maar speelden de bal goed rond. Snelheid van uitvoering ging omhoog wat maakte dat we de tegenstander ver van ons doel konden houden.
Een aantal combinaties werden mooi afgerond, maar evenzeer net niet al had dit dan eerder met pech te maken dan met slechte afwerking Vooral het enthousiasme van ons team en de inzet was mooi om te zien. We hadden controle van de wedstrijd en lieten de tegenstander geen ruimte voor initiatief.
Kortom een verdiende overwinning, maar we onthouden vooral goed voetbal van achteruit, goed positiespel en veel inzet. Doe zo voort jongens. (KS en AS)

Steenokkerzeel - FCM: 3-2

Met K.Steenokkerzeel V.O. kregen we opnieuw een fysiek sterke ploeg als tegenstander. Net als vorige week kwamen we deze week de eerste helft op achterstand. Het was 2-0 met de pauze. Met drie spelertjes in onze ploeg die dit jaar de stap van U8 naar U10 hebben gezet, is het begrijpelijk dat we het een beetje moeilijk hebben tegen dergelijke ploegen en dan vooral in de beginfase van de wedstrijd.
Maar opnieuw konden we de tweede helft het voetbal brengen waar we zo goed in zijn en dat is verzorgd combinatievoetbal. Dit samen met enkele knappe individuele acties domineerden we heel de tweede helft en kwamen dan ook verdiend gelijk op 2-2. Een bal op de lat had de 2-3 winst kunnen en moeten zijn, maar het was uiteindelijk Steenokkerzeel dat de laatste minuut de 3-2, op een betwistbare fase, onverdiend binnenschoot.
Jammer, maar het kan niet altijd feest zijn natuurlijk. (KS en AS)

FCM - Etterbeek: 4-2

We verwachtten een stevige tegenstander en dat was het ook. Met stevig voetbal, waarbij de duellen soms op het randje waren van het toelaatbare, kwam Etterbeek 0-2 voor de eerste helft.
Onze spelertjes waren een beetje onder de indruk en moesten even bekomen. Maar de reactie van FC Moorsel de tweede helft was verbluffend en bewonderenswaardig.
Dankzij een uitstekende collectieve inzet en met momenten prachtig combinatievoetbal hebben ze uiteindelijk de wedstrijd volledig doen kantelen en hebben ze de soms bitsige strijd gewonnen met 4-2.
Een geweldige wedstrijd die niet snel vergeten zal worden. Zowel door de spelertjes als door de coaches. (KS en AS)

Sterrebeek - FCM: 5-6

Een spannende wedstrijd tussen twee evenwaardige ploegen. FCM won uiteindelijk verdiend de derby. We vergaten soms te voetballen waar we normaal zo goed in zijn. Het kunstgras kan daar iets mee te maken hebben. Het is toch altijd een beetje aanpassen natuurlijk.
Een paar mooie goals van beide kanten maar bij de actie die de mooiste goal had moeten opleveren, strandde de bal op de lat. Jammer.
Knappe zege dankzij een voortreffelijke inzet van de spelertjes. (KS en AS)

FCM - Erps-Kwerps: 6-1

Eindelijk nog eens een waardige tegenstander. Erps-Kwerps is een stevige ploeg en hadden het in eerste instantie wat moeilijk. Maar FC Moorsel was na een tijdje baas en waren voetballend beter. Wat ons enorm plezier deed deze wedstrijd, waren de soms stevige duels die we wonnen en de afwerking die veel beter was dan vorige wedstrijden.
De overwinning was verdiend en de mannekes mogen fier zijn. Nadien bleek dat Erps met twee U11-spelertjes had gespeeld, dus dat maakt de overwinning des te mooier. (KS en AS)

Brussels City - FCM: 0-6

Geen leuke wedstrijd. Moeilijk voetballen en helemaal niet leerzaam om tegen een ploeg te spelen waarbij de tegenstanders, net zoals een bende mieren, overal waar de bal heen gaat massaal er achteraan hollen. Hopelijk krijgen we niet te vaak dergelijke ploegen als tegenstander. Frustrerend. Goed dat onze mannekes er kalm bij blijven. (KS en AS)

Diegem - FCM: 1-11

Een wedstrijd tegen Diegem kondigt zich vooraf toch niet eenvoudig aan gezien het niveau van de club. We waren dus goed voorbereid en hadden de voorbije week veel en goed getraind op afwerking en snelheid van uitvoering daar dit in onze eerste wedstrijden wat te wensen overliet.
En Diegem zal het geweten hebben... Al vanaf de eerste minuut zetten we als team goed druk en kwamen door goeie acties snel 0-3 voor, combinatie zat goed, schot op doel en positiespel. Het dient gezegd dat Diegem ook liet voetballen, maar je moet nog altijd in de ruimtes lopen, verzorgd passen en vooral deftig afwerken.
Dat lukte vandaag allemaal. De ene na de andere aanval werd opgezet en ook onze verdediging stond pal. We speelden goed georganiseerd en dit resulteerde in een karrenvracht doelpunten waardoor we de wedstrijd met een verdiende overwinning konden afsluiten.
Het werd 1-11 na een aangename wedstrijd. Proficiat jongens. Doe zo voort. (KS en AS)

FCM - Kosova: 4-1

Met Kosova Schaarbeek kregen we een tegenstander die niet zo sterk was als FC Perk verleden week. We hoopten dan ook dat we wat meer tijd zouden krijgen om te proberen voetballen, m.a.w. het passingspel beter onder de knie te krijgen. Zeker voor de nieuwe spelers van de ploeg was dit een uitgelezen kans om dit te leren.
En het ging vrij goed. De precisie en de hardheid van de passen waren niet altijd even goed, maar de ploeg probeerde het en dat vonden we wel fijn. We creëerden op die manier vele kansen en slaagde erin daar vier van te benutten.
Het werd uiteindelijk 4-1, maar de score kon gemakkelijk verder opgelopen zijn indien we beter hadden afgewerkt. We weten dus waaraan we moeten werken volgende trainingen. (KS & AS)

Perk - FCM: 3-2

De eerste wedstrijd van het seizoen voor de U10 werd uiteindelijk 3-2. Maar de uitslag geeft niet echt een correct beeld van de wedstrijd weer. Ondanks het verlies was FC Moorsel, zeker de tweede helft, de beter voetballende ploeg. Enkele acties waren op momenten echt veelbelovend en deden beide trainers glunderen. Na de wedstrijd hebben we zelf complimenten gekregen van de tegenpartij.
Op momenten kwam Perk er gewoon niet aan te pas de tweede helft. Jammer dat de afwerking uitbleef. Dat en enkele foutjes van nieuwkomertjes, die het nog wat moeilijk hebben met het grotere veld, liggen aan de basis van het verlies.
Met het hoofd omhoog en zeer tevreden zijn we teruggekeerd naar Moorsel. De toekomst lacht ons zeker toe. (KS & AS)