14-03-15 13:00 ERC. HOEILAART A - FCM .. - ..
21-03-15 11:00 FCM - K. STEENOKKERZEEL VO. B .. - ..
28-03-15 11:00 K. EUR. 90 KRAAINEM A - FCM .. - ..
11-04-15 11:00 FCM - SP. KORTENBERG A Uitg.
19-04-15 09:30 KFC. WEZEMBEEK - FCM .. - ..
25-04-15 11:00 FCM - V. TERVUREN-DUISBURG B .. - ..
02-05-15 All day TOERNOOI LEMBEEK .. - ..
10-05-15 All day TOERNOOI HOEILAART .. - ..
24-05-15 All day FCM JEUGDTOERNOOI .. - ..

U12's in kwartfinales Jeugdcup tegen Kortenberg

Kortenberg fysiek sterker in heenwedstrijd

Het U12-team is woensdag tegen een 6-0 nederlaag aangelopen in de heenronde van de kwartfinales van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Moorsel speelde op het veld van Kortenberg veel beter mee dan de uitslag laat vermoeden, maar moest uiteindelijk vooral fysiek het onderspit delven.

FCM ook onderuit in terugmatch

Geen mirakel voor de U12-ploeg in de kwartfinales van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Moorsel verloor donderdagavond ook de terugmatch tegen Kortenberg, met 3-6. Vorige week had het al de heenwedstrijd verloren met 6-0.
Einde van de rit dus voor de U12'ers, die een ronde eerder Baal hadden uitgeschakeld. Kortenberg neemt het in de halve finales op tegen Asse Zellik.

Meer info over de Cécémel Jeudcup Het Nieuwsblad op deze website.

Terug naar uitslagenbord

U12's tonen zich de betere van Baal in 1/8e finales Jeugdcup

FCM veel te sterk in heenmatch

De U12-ploeg staat al met een been in de kwartfinales van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. In de heenmatch van de 1/8e finales was het verschil met opponent Baal heel duidelijk: Moorsel ging op verplaatsing winnen met 1-10. Toch even de concentratie behouden voor de terugwedstrijd.

Draw in terugmatch volstaat voor kwalificatie

De U12-ploeg gaat zoals verwacht door naar de kwartfinales van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Daarvoor was een 4-4 gelijkspel op eigen veld tegen Baal dinsdagavond voldoende. Moorsel had de heenmatch immers gewonnen met ruime 1-10 cijfers. In de kwartfinales neemt FCM het op tegen reeksgenoot Kortenberg, dat 2x won tegen Huizingen (8-1 en 2-4). De matchen zijn gepland (o.v.) op 25/2 (in Kortenberg) en 4/3 (in Moorsel).

FCM wint met veel overtuiging

Als ploeg zijn we duidelijk aan het groeien. De jongens speelden waarschijnlijk hun beste wedstrijd van het seizoen. Tegen een nochtans fysiek sterke tegenstander bleven we deze keer rustig voetballen en werkten we de kansen zeer goed af. Dat maakt dat we de grootste zege hebben behaald net voor de winterstop.
Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken de tweede helft van het seizoen. Geweldige wedstrijd U12. Jullie mogen fier zijn. Ik ben het alleszins.
Uitslag: 9-1. (AS)

FCM wint fysieke slag

Tevredenheid is het gevoel dat bij iedereen heerste na de wedstrijd. Niet zozeer over het spel, want dat was ondermaats.
Maar het eindresultaat was positief. Tegen de moeilijkste tegenstander van de reeks was het moeilijk voetballen omwille van een tegenstander die ons steeds goed vast zette. Uiteindelijk was het eerder een fysieke strijd, zeker in het begin van de wedstrijd.
De tweede helft van de wedstrijd lukte de passing net iets beter waardoor we de wedstrijd in ons voordeel hebben kunnen doen kantelen. Uitgespeelde doelpunten waren het zeker niet. Het was eerder de strijdlust van de Moorselnaars dat de match tot winst heeft geleid.
Uitslag: 2-3. (AS)

Beste wedstrijd van het seizoen

Hoed af voor wat de Moorselnaars hebben laten zien, de eerste helft van de wedstrijd tegn Kortenberg. De organisatie, de passing, de afwerking en snelheid van uitvoering was van een hoog niveau. Het beste wat ze dit seizoen hebben laten zien. En dit tegen een sterke tegenstander.
FC Moorsel stond na een half uur spelen 4-0 voor. Het kon zelf meer geweest zijn indien het houtwerk niet in de weg zou hebben gestaan. Mooi om te zien hoe Kortenberg de tweede helft van de wedstrijd zich niet gewonnen gaven en sterk kwamen opzetten. We kregen het moeilijk doordat we er conditioneel wat doorzaten. Logisch dat onze jongens dat goede spel van in het begin van de wedstrijd, geen hele match konden volhouden. Maar dan is het zaak om goed georganiseerd te blijven spelen en dat vergaten we te doen. Iets om aan te werken.
Leuke wedstrijd! Proficiat U12.
Uitslag: 6-4. (AS)

Mooie uitzege op Sterrebeek

We speelden goed georganiseerd en waren stevig in de duels, vanaf het begin van de wedstrijd. Maar dat was Sterrebeek ook. Waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Toch kon Sterrebeek halfweg de wedstrijd scoren.
Ondanks de tegentreffer trachtten onze jongens gecontroleerd, met goede combinaties en een hoger tempo het hen moeilijk te maken. Dat lukte en we konden uiteindelijk 4 keer scoren.
Uitslag: 1-4. (AS)

Werk aan de winkel, ook na zege tegen Hoeilaart

Ondanks het feit dat we weinig tot geen kansen weggaven, kregen we toch drie doelpunten te slikken door individuele fouten. Jammer want we waren duidelijk baas en wonnen de wedstrijd uiteindelijk vrij makkelijk.
Maar uit de vele kansen die we creë๋ren, moet er veel meer gescoord worden. Ook kwamen de voorzetten vanaf beide flanken zelden toe. Het is duidelijk waar we volgende week aan moeten werken op de trainingen.
Uitslag: 6-3. (AS)

Zwakke start leidt tot 1e verlieswedstrijd

Leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander. FC Moorsel nam het veel te gemakkelijk op het eerste kwartuur, de tegenstander daarentegen startte zeer fel en won elk duel. Het stond snel 0-3 vooraleer onze spelers het wel en goed beseften dat ze moesten wakker schieten.
Dat deden ze ook het tweede kwartier. Ze herpakten zich voorbeeldig en kwamen tot op gelijke hoogte. De tweede helft van de wedstrijd ging het op en neer en was aangenaam om naar te kijken. Twee ploegen die voor de overwinning gingen. Dat resulteerde in vele doelkansen waarvan FC Perk er eentje meer van benutte dan FC Moorsel, waardoor het uiteindelijk 4-5 is geworden.
Eerste verlieswedstrijd voor onze jongens. Jammer van het eerste kwartier. Hopelijk hebben ze hieruit iets geleerd en pakken ze het begin van de volgende wedstrijden anders aan. (AS)

FCM pas in slotminuut voorbij Bertem-Leefdaal

Wat in de beginfase van de wedstrijd een vrij gemakkelijke overwinning leek te gaan worden, werd uiteindelijk nog een spannende wedtsrijd door individuele foutjes.
De eerste twee kwarturen waren veelbelovend en gewoonweg goed. Onze mannen speelden heel wat kansen bijeen met goed voetbal. Helaas werden niet alle kansen benut en de voorsprong bleef steken op twee doelpunten verschil: 3-1.
De tweede helft van de wedstrijd leek te gaan kantelen in het voordeel van Bertem-Leefdaal vanwege indivuduele foutjes en pech in de afwerking van onze spelers. Bij een gelijke stand begon Bertem-Leefdaal er helemaal in te geloven en ze lieten zien dat ze ook goed kunnen voetballen.
We hebben uiteindelijk alles uit de kast moeten halen om de wedstrijd nog uiteindelijk te winnen na goed defensief werk en een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd. (AS)

Fysiek goeie test op Kortenberg

Geen makkelijke wedstrijd op bezoek bij Kortenberg B tegen een ploeg die op kracht en inzet probeerde vooruit te komen. De zoveelste ploeg waarvan de keeper gewoon uittrapt. De Belgische voetbalbond zou het in België ook moeten verbieden op die leeftijd. Maar bon, het was eens een ander soort wedstrijd waar we ons konden meten met dat soort tegenstander.
We hadden het aanvankelijk niet gemakkelijk, niet zozeer op gebied van duelkracht maar eerder om de kalmte te bewaren. De rust die nodig is om te 'ballen'. We kwamen 1-0 achter, waarna we in het tweede kwartier moeizaam toch konden gelijk maken.
De tweede helft van de wedstrijd kregen we iets meer ruimte, omwille van het feit dat de tegenstander er wat doorzat, en konden eindelijk aan voetballen beginnen. Ineens lukte het wel. We liepen 1-4 uit en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 2-5. Opnieuw maakten de vele positiewissels het niet makkelijk. Maar onze jongens deden hun best op posities die ze niet zo gewoon zijn. Het was een geslaagde fysieke test.
Uitslag: 2-5. (AS)

Moeizame 2e wedstrijd

Eerste helft van de wedstrijd FCM-Sterrebeek was goed met mooie voetballende acties en een aantal uitgespeelde kansen waaruit we 4 keer konden scoren. Tweede helft van de wedstrijd was het minder goed, veel foute keuzes in passing en looplijnen. Misschien dat de warmte een rol heeft gespeeld. De concentratie was er niet meer. Enkele positiewissels zullen wellicht ook een reden zijn.
Voor enkele spelers is het nog wat zoeken op bepaalde posities. Maar als je veldoverwicht hebt moet je de bal laten gaan en de tegenstander laten lopen en wij deden net het omgekeerde. Jammer genoeg gingen vele spelers voor persoonlijk succes i.p.v. als ploeg te blijven voetballen. Jammer en frustrerend omdat we weten dat ze het kunnen.
Uitslag: 4-1. (AS)

Knappe prestatie in seizoensopener

Eindelijk onze eerste competitiewedstrijd, de verplaatsing naar Hoeilaart B. Onze jongens speelden een goede wedstrijd vanuit een goede organisatie. De inzet was goed, we wonnen de meeste duels en waren voetballend de betere. Enkel de passing was niet altijd even zuiver en de loopbewegingen kunnen nog veel beter. Ondanks dit speelden we heel wat kansen bijeen waaruit we 8 keer konden scoren. De twee tegendoelpunten kwamen vanuit stilstaande fases (twee hoekschoppen).
Uitslag: 2-8. (AS)