20-02-11 15:00 C FC. MOORSEL - SP. ERPS-KWERPS 2 - 2
27-02-11 15:00 C EENDR. EIZER - FC. MOORSEL 1 - 0
06-03-11 15:00 C FC. MOORSEL - KCVV. ELEWIJT 1 - 2
13-03-11 15:00 C FC. MOORSEL - FC. MELSBROEK 1 - 1
20-03-11 15:00 C VK. HULDENBERG A - FC. MOORSEL 2 - 2
27-03-11 15:00 C FC. MOORSEL - V. HOFSTADE A 1 - 3
03-04-11 15:00 C ERC. HOEILAART A - FC. MOORSEL 3 - 1
10-04-11 15:00 C KCS. MACHELEN - FC. MOORSEL 1 - 1
17-04-11 15:00 C FC. MOORSEL - SK. OTTENBURG 1 - 4
01-05-11 15:00 C FC. MELSBROEK - FC. MOORSEL 1 - 0
SEIZOENSANALYSE

ANALYSE: 1e ploeg kan 20 matchen niet winnen

Na een redelijke seizoensstart, met 7 op 12, lijkt Moorsel klaar voor een goed seizoen. De maand oktober is ook een topmaand met 4 zeges op rij, maar dan is het verhaal uit. De 6e zege van het seizoen eind oktober (0-2 op Elewijt) blijkt de laatste overwinning van het hele seizoen te zijn. De 1e ploeg zal het seizoen afsluiten met een weinig benijdenswaardige reeks van 20 wedstrijden zonder zege!
Dat leidt in maart ook tot het einde - in gezamelijk overleg - van Bert Ockerman als hoofdtrainer. Carlos Ensinas (T1) en Gert Craessaerts (T2) zullen de leiding overnemen tot het einde van de competitie.
FCM eindigt in de stand op de 13e plaats, met 28 punten uit 30 wedstrijden (6 zeges, 10 draws en 14 nederlagen). Het is alleen dankzij het redelijke seizoensbegin en twee erg zwakke ploegen - Elewijt en vooral Tervuren - dat er nooit acuut degradatiegevaar is geweest.

FC. MOORSEL - KV. TERVUREN B: 3 - 1
(rust: 0 - 1)

Opstelling :

Doelpunten (assist): 25' X 0-1, 55' Legrand 1-1, 64' Legrand 2-1, 85' Verhoeven 3-1.

Gele kaarten : Van Lombeek, ...?
Rode kaarten : geen

Verslag :

Moorsel opende de competitie 2010-11 met de derby tegen promovendus Tervuren B. In de beginfase zat de wedstrijd goed op slot. De ploegen tastten mekaar wat af. De eerste corners waren voor Moorsel, maar echt gevaarlijk waren die niet.
De scheidsrechter had de nochtans sportieve wedstrijd niet echt in de hand en gaf te pas en te onpas geel voor beide ploegen. Op een van die lichte overtredingen kreeg Van Lombeek geel en mocht Tervuren een vrije trap nemen net buiten de rechthoek. De bal werd laag naast de muur getrapt en ging naar de rechterbenedenhoek, maar Rolle een goeie redding in huis. De bal kaatste terug het veld in, waar spits Decoster van Tervuren sneller bij de bal was dan de verdedigers van Moorsel om de bal binnen te tikken (0-1).
Moorsel was maar heel even aangeslagen en kon kort daarop bijna scoren via Fekke op een corner. Maar nog geen minuut later, op counter, kwam de spits van Tervuren oog in oog met de Rolle, maar die ging perfect in de voeten en kon erger voorkomen.
In de 35ste minuut kreeg Max de bal op rechts en na veel gewroet in de rechthoek werd hij foutief gestopt. Eindelijk penalty, want Tervuren was al tweemaal goed weggekomen voor 1 of 2 niet gefloten penalties wegens handspel. Sven Vercarre nam als captain zijn verantwoordelijkheid, maar trapte de penalty pats op de lat. Nog geen 5 minuten later, na een lange bal van Wise, kwam Gonzague allen voor de doelman, maar hij plaatste de bal 2 meter naast het doel. We gingen de rust in met een onverdiende 0-1 stand.
De tweede helft nam Moorsel het heft onmiddellijk in handen. De flanken werden vaak aangespeeld en de druk naar voor werd steeds groter. Na een zoveelste hoekschop (55ste min), was Max in een geharrewar net iets sneller dan de verdedigers van Tervuren en kon van dichtbij de bordjes in evenwicht hangen (1-1).
Nog geen 10 minuten later werd Max terug het straatje ingestuurd en hij kon profiteren van een kleine aarzeling tussen de laatste man en de doelman. Hij kon de doelman rustig omspelen en de 2-1 in het mandje leggen.
In de 70ste minuut, ging snelle Max nog maar eens aan de haal en deze keer moest de rechtsback van Tervuren aan de noodrem hangen. Een vrije trap net buiten de rechthoek en rood voor de speler van Tervuren. Moorsel kon nadien de partij onder controle houden en de keeper van Tervuren mocht nog blij zijn dat hij geen rood kreeg voor handspel buiten de rechthoek.
Vier minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. De net ingevallen Leul kon doorgaan op rechts en speelde perfect in op de goed ingelopen Tempie. 3-1, boeken toe en na zeven jaar eindelijk de openingsmatch eens kunnen winnen.