18-02-12 12:30 C FC. MOORSEL - GR. VOSSEM B Afg.
29-02-12 18:00 C ERC. HOEILAART - FC. MOORSEL 0 - 5
03-03-12 12:30 C FC. MOORSEL - ST. MEERBEEK 1 - 2
10-03-12 09:30 C TEMPO OVERIJSE - FC. MOORSEL -
17-03-12 12:30 C FC. MOORSEL - KFC. HERENT B 6 - 2
24-03-12 10:00 C RRC. BOITSFORT C - FC. MOORSEL 0 - 2
31-03-12 12:30 C FC. MOORSEL - K. STEENOKKERZEEL VO. -
14-04-12 12:30 C KVC. STERREBEEK - FC. MOORSEL -
21-04-12 12:30 C FC. MOORSEL - KV. WOLUWE-ZAVENTEM -

* C=Competitie V=Vriendschappelijk

KV. TERVUREN - FC. MOORSEL : 0 - 3

Verslag :

Meer derby kan een wedstrijd niet zijn: De u10 van Tervuren vs. de 'u10' van Moorsel/Tervuren (die fifty-fifty bestaat uit u9 van Tervuren en u9 van Moorsel). Bovendien werden enkele van onze u9 op school al gewaarschuwd voor een pandoering door de u10 van Tervuren, die een sterk geheel vormen en doorgaans hun wedstrijden overtuigend winnen.
De slechte staat van het veld speelt alvast in het nadeel van onze technisch vaardige u9.
De eerste helft levert weinig mooi voetbal op: onze u9 zijn duidelijk onder de indruk van de fysieke sterkte en de harde duels van de tegenstander. Het ontbreekt ons aan "voetballende assertiviteit" op het veld, maar als ploeg vormen we wel een blok. De kansen blijven schaars langs beide kanten: Tervuren zorgt vooral voor gevaar op hoekschoppen, wij voetballen zelf een 2 ˆ 3-tal kansen maar zijn te overhaast bij de afwerking. 0-0 bij de rust is het logische gevolg.
In het begin van de tweede helft moeten onze gasten aanvankelijk het spel wat ondergaan, maar komt er meer en meer een geloof in eigen kunnen. En we doen opnieuw waar we goed in zijn: de combinatie opzoeken waar het kan, zelf de actie opzoeken waar het moet. Een doelpunt blijft dan ook niet uit: een combinatie over een aantal tussenstations wordt keurig afgewerkt in de rechterbenedenhoek: 0-1. In de loop van de 2e helft valt een speler van Tervuren uit, waarna onze gasten nog vlottere combinaties op de mat brengen, de ruimte optimaal benutten en de score finaal nog uitdiepen tot 0-3.
Proficiat gasten!
U9 Moorsel/Tervuren speelde met: Loïc, Jerome, Arthur, David, Jannes, Jarne, Robbe, Emile, Mats. (SDC)

KV. WOLUWE-ZAVENTEM - FC. MOORSEL : 2 - 2

Verslag :

Nauwelijks twee maanden geleden gingen we met onze u9 op en tegen Woluwe-Zaventem spelen op een, om het met de woorden van de spelers uit te drukken, 'echt pattatenveld'. Groot was dan ook onze verrassing toen we zaterdag op dezelfde locatie een gloednieuw kunstveld zagen. Jolijt alom, want onze technisch vaardige spelers hebben niet liever.
Het lachen verging enkelen wanneer ze de tegenstanders zagen: jaartje ouder tot daar aan toe, maar vooral serieus kopje groter en half lichaam breder. En zoals te verwachten viel in een thuismatch van een nationaler: de ploeg was aangevuld met spelers die ervaring hebben in de nationale reeks. Dit uitte zich ook in het spelschema: niet 2x 25 min, wel zoals in de nationale reeks 4x 15 min.
Gezien de fysieke sterkte van de tegenstander, was de boodschap om combinaties over de grond te zoeken, en durven de duels aan te gaan. Dat laatste was niet evident: bij de U9 hebben we al moeten ervaren dat deze tegenstander beenhard is in de duels, en hierbij de fouten niet schuwt. Ook nu moesten enkele van onze jongens tijdelijk aan de kant omwille van elleboog in het gezicht, toppen op het dijbeen, tackle op de enkels,... maar het hoort erbij.
Onze jongens mochten zich vooral niet laten meedrijven op de woelige golven van het spel van de tegenstander (of beter: van die enkele woelige waters van de tegenstanders, want veralgemenen zou niet correct zijn ten aanzien van de faire tegenstanders die er zeker ook waren).
Door de 4x15 min waren er gelukkig 3 pauzes om hen hierop te blijven wijzen, en het moet gezegd: onze gasten zijn zich blijven focussen op hun eigen sterkte: voetballend een oplossing zoeken.
Woluwe-Zaventem opende de score door een (we durven het woord inmiddels al bijna niet meer uitspreken) st... fase, maar de bordjes werden al snel opnieuw in evenwicht gebracht door een centraal uitgespeelde aanval. In het derde kwartier kwam Woluwe-Zaventem opnieuw op voorsprong doordat we iets te zorgvuldig wilden uitvoetballen voor eigen doel, maar in het laatste kwartier voerden we de druk op en kwam de verdiende gelijkmaker. De paal hield ons zelfs nog van een overwinning. (SDC)

FC. MOORSEL - KVC. STERREBEEK : 1 - 4

Verslag :

Onze jongens moesten vandaag aan de bak tegen het sterke Sterrebeek. Al van bij het matchbegin was het duidelijk dat vandaag een versnelling hoger zou gespeeld worden.
De eerste 10 minuten was het wat zoeken voor onze jongens, maar vanaf ging ook ons ritme de hoogte in. Onze ploeg gaf ook vandaag nauwelijks kansen weg, hield het centraal goed gesloten en slaagde er zelf in om langs de flanken voor het nodige doelgevaar te zorgen.
Het voornaamste gevaar van de tegenstander kwam andermaal via ...stilstaande fases (zie ook vorige verslagen). Sterrebeek was op dit vlak zeer efficiënt, en scoorde 2x uit corner en 1x via vrije trap. Daarnaast scoorde elke ploeg ook nog eens uit een "veld-goal".
Onze jongens waren wat teleurgesteld door het resultaat (1-4), maar mogen met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd. De uitslag is immers geen weerspiegeling van een evenwichtige partij met 2 ploegen die heel "volwassen" voetbal op de mat brachten. Niet alleen voetballend waren onze gasten de evenknie van Sterrebeek, ook op fysiek vlak lagen we - zelfs zonder wisselspelers - nauwelijks onder.
Eind oktober speelden we onze eerste wedstrijd bij de u10, en nu anderhalve maand later slagen we er in om ons aan te passen aan het spelritme van een van de sterkere ploegen van de reeks. Proficiat gasten! (SDC)

K. STEENOKKERZEEL VO. - FC. MOORSEL : 0 - 4

Verslag :

Onze U10 speelden op en tegen Steenokkerzeel. De slechte staat van het veld was een stoorzender voor mooi voetbal, zodat duelkracht en stilstaande fase bepalend zouden worden.
Normaal zijn stilstaande fases zowat de standaardwijze waarop we tegendoelpunten krijgen, maar nu was het onze beurt. Eerst via een hard getrapte corner die de (trouwens sterk spelende) thuisdoelman niet onder controle kreeg, wat later werd een strakke, in de ruimte ingespeelde, bal in de korte hoek afgerond.
In de 2e helft ging Steenokkerzeel meer in duel wat en zorgde zo voor enkele hete standjes voor ons doel, maar het kwam slechts tot 1 echte doelpoging die door Loïc vakkundig in corner werd gewerkt. Op een snel uitgespeelde tegenaanval via 3 stations scoorden we de 0-3. Wat later werd de 0-4 eindstand vastgelegd, toen een dribbel en voorzet vanop de flank in 1 tijd werd binnengewerkt.
Volgende week wacht een tegenstander van een zwaarder kaliber: de u10 van Sterrebeek wordt door menigeen aanzien als de betere ploeg uit de reeks. (SDC)

FC. MOORSEL - RRC. BOITSFORT : 3 - 1

Verslag :

Afgelopen zaterdag hebben onze U10B hun 4e wedstrijd gespeeld. Tijd dus voor een eerste balans, en die oogt alvast positief: slechts 1 wedstrijd verloren, 3 gewonnen. Maar wat meer is: onze jongens hebben in meerdere opzichten heel wat progressie gemaakt. Daar waar we het de eerste 2 wedstrijden tijdens de 2e helft fysiek moeilijker kregen, hebben onze gasten inmiddels hun krachten beter leren doseren, zonder aan duelkracht in te moeten boeten.
In navolging van vorige week, slaagden we er ook nu in om in de 2e helft de druk danig op te voeren, en een veelheid aan kansen af te dwingen. De eindstand was 3-1, maar had veel hoger kunnen oplopen mits de nodige koelbloedigheid voor doel. Alles op zijn tijd echter.
We beschikken over enkele aanvallende en dribbelvaardige jongens die bij de U9 het rechtstreekse duel aangingen en steevast wonnen, maar die nu geconfronteerd worden met spelers die vaak een stapje sneller zijn. Het heeft enkele weken geduurd om onze jongens duidelijk te maken dat het zoeken van combinaties en van de vrije man dan een goed alternatief zijn, maar zaterdag hebben we - zeker na rust Ð getoond hoe we ook de bal het werk kunnen laten doen.
Proficiat gasten! (SDC)

KFC. HERENT B - FC. MOORSEL : 3 - 5

Verslag :

De U10B gingen op bezoek bij Herent. Bij aankomst waren we aangenaam verrast door de schitterende infrastructuur: zowaar een tribune, en een aangrenzend jeugdcomplex. Herent is de laatste jaren bezig aan een heuse opmars, en is blijkbaar dé aantrekkingspool van westelijk Leuven, met heel veel jeugdploegen. Ook de U10 van Herent beschikken over 3 ploegen, waarvan de eerste tegen OHL aan de bak moest, en de tweede tegen ons. Het veld had duidelijk al te lijden gehad onder de veelheid aan ploegen die hier spelen, wat zeker voor onze technische jongens een nadeel is.
Van meet af aan werd het veld werd echter goed breed gehouden, waardoor we ruimte creëerden en de kansen automatisch volgden. Halverwege de eerste helft kwamen we op een 0-2 voorsprong.
Herent kwam niet tot doelgevaar, behoudens... via stilstaande fases. Een (eerste) vrije trap van aan de middenlijn werd staalhard hoog in het doel getrapt, 1-2 bij de rust.
In de 2e helft gingen onze jongens voort op hun elan, maar helaas ook Herent: opnieuw lieten ze via een verre (afgeweken) vrije trap Lo•c kansloos: 2-2. Onze jongens waren wat aangeslagen door zo'n onrecht, en kregen onmiddellijk hierna een 3e goaltje binnen.
We voelden echter dat er duidelijk meer in zat. We bleven geloven in eigen kunnen, en duels werden harder aangegaan. Zeker langs de linkerflank en ook centraal in het middenveld had Herent enkele grote sterke gasten die hun lichaam goed gebruikten. Maar het gaspedaal werd nu ingeduwd, we lieten ons niet langer opzijzetten, en maakten bovendien goed gebruik van de ruimte. Via enkele mooie combinaties zetten we de 3-2 achterstand nog om in een 3-5 eindstand. En wat meer is: voor de eerste keer in 3 wedstrijden toonden we fysieke veerkracht! (SDC)

FC. MOORSEL - TEMPO OVERIJSE : 1 - 5

Verslag :

De U10 moesten deze week aan de bak tegen het sterke Overijse, een van de betere ploegen uit de reeks. Er traden daarenboven ook enkele jongens aan met ervaring bij de Nationale U10 van Overijse (hadden deze week bye). Een zware uitdaging dus voor onze U9-spelers.
Daar waar we vorige week eerder het spel dicteerden, werden we nu geconfronteerd met een ploeg die fysiek duidelijk de meerdere was van onze jongens. Dit uitte zich voornamelijk in de rechtstreekse duels die veelal in het voordeel van Overijse beslecht werden. Overijse had dan wel meer balbezit, maar tot diep in de tweede helft konden we gelijke tred houden. Dan kwam het fysieke verschil tot uiting, en ging het de laatste 10 minuten van 1-2 naar 1-5.
Overdreven cijfers gezien het spelbeeld, want onze jongens hebben opnieuw verzorgd voetbal gebracht. Het is nu een volgende stap in ons groeiproces om het verschil in kracht te leren compenseren met aangepast positiespel en alternatieve voetballende oplossingen. (SDC)

ST. MEERBEEK - FC. MOORSEL : 2 - 3

Verslag :

Zaterdag startte ook de competitie voor onze jongste u10 ploeg. 'Jongste', dat mag je gerust letterlijk nemen, want deze ploeg bestaat volledig uit spelers van de U9. Het is een samenwerking tussen de trainers van de U9 Tervuren en de U9 Moorsel. Beide ploegen hebben een ruime kern aan spelers en een aantal onder hen zijn toe aan een nieuwe uitdaging, zodat het initiatief genomen werd om met een gezamenlijke ploeg een aantal jongens al te laten proeven van een reeks hoger.
Toch was het wat koffiedik kijken hoe onze jongens het er vanaf zouden brengen: niet alleen is er het leeftijdsverschil, maar de ploeg telt ook 8 spelers in plaats van 5 en speelt op een groter veld. Eerste tegenstander was Meerbeek, die over een heel sterke lichting U9 beschikt en ook spelers doorgeschoven heeft naar de U10.
Trainers Patrick (U9 Tervuren) en Stef (U9 Moorsel) vatten elk post langs een zijlijn, om onze jongens positioneel beter wegwijs te kunnen in deze voor hen nieuwe veldbezetting.
Loïc, Jerome, Robbe, Ben, Justin, Jarne, David, Jannes en Arthur hadden weinig last van koudwatervrees: het eerste kwartier brachten we zowaar hoog pressingvoetbal, vanuit een sterke centrale as en met dominerende flanken. Dit leidde tot een veelheid aan kansen, maar resulteerde slechts in 1 goaltje. De eerste helft speelde zich bijna uitsluitend af op de helft van de tegenstander, maar toch kwam Meerbeek langszij op een stilstaande fase.
De tweede helft kwam de partij meer in evenwicht. Zowel Moorsel als Meerbeek scoorde uit een stilstaande fase. Meerbeek beschikt over een aantal sterke spelers die dreigend kwamen opzetten, maar wij bleven wel de beste kansen afdwingen. Eerst troffen we nog 2x de deklat, voordat we finaal dan toch de winninggoal maakten.
De uitslag (2-3) is echter van ondergeschikt belang. Voornaamste is dat onze U9 van Moorsel/Tervuren al heel wat opstaken tijdens hun eerste match bij de U10 en aantoonden dat ze hier op hun plaats staan. Wellicht komen er nog tegenstanders die ons fysiek zullen domineren, maar het is alvast positief dat we te horen kregen dat we voetballend een meerwaarde zijn in deze reeks. (SDC)