18-02-12 09:30 C KFC. EPPEGEM A - FC. MOORSEL Afg.
25-02-12 11:30 C FC. MOORSEL - FC. BEIGEM 5 - 5
03-03-12 09:30 C FC. BORGHT A - FC. MOORSEL 7 - 6
10-03-12 11:30 C FC. MOORSEL - ZEMST SP. -
17-03-12 12:00 C K. STEENOKKERZEEL VO. A - FC. MOORSEL 4 - 7
24-03-12 11:30 C FC. MOORSEL - FC. KAPELLE-OP-DEN-BOS 12 - 12
31-03-12 11:30 C FC. MOORSEL - KSK. KAMPENHOUT 8 - 4
14-04-12 11:00 C VK. VILVOORDE - FC. MOORSEL Uitg.
21-04-12 11:30 C FC. MOORSEL - KV. TERVUREN A 5 - 6

* C=Competitie V=Vriendschappelijk

FC. MOORSEL - KV. TERVUREN A : 5 - 6

Verslag :

De laatste wedstrijd van de competitie was tegen onze buren uit Tervuren. Voor sommigen onder ons een rechtstreekse confrontatie met hun klasgenootjes dus extra suspens voor de wedstrijd.
Deze spanning sneed bij sommigen ietwat de benen af blijkbaar, want we kwamen al snel op een 0-3 achterstand. Uiteraard had de speelwijze van Tervuren hier mee te maken waarbij ŽŽn speler helemaal vooraan bleef staan en de anderen van achteruit de bal naar voren knalden.
We kwamen echter stilaan meer en meer in de wedstrijd en trachtten al combinerend de tegenstander het hoofd te bieden. Dit lukte met mondjesmaat, maar we konden na twee heel mooie combinaties milderen tot 2-4.
Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij we al snel op een 2-5 achterstand kwamen. We lieten ons echter niet uit het lood slaan en konden de 3-5 maken na een mooie vrije trap. Nadien lieten we een aantal kansen liggen en werden we opnieuw op counter gepakt met als resultaat 3-6. We hielden echter vol en konden nog twee verdiende doelpunten maken waardoor het uiteindelijk 5-6 werd.
Al bij al een goede wedstrijd van Moorsel waarbij we al voetballend oplossingen trachtten te vinden. Jammer dat niet alle ploegen in de reeks dezelfde filosofie hanteren.
Bedankt jongens voor deze wedstrijd waarin jullie laten zien hebben dat jullie kunnen voetballen en door jullie best te doen het ganse jaar ook als ploeg en individueel mooie stappen voorwaarts genomen hebben. Tot volgend seizoen!
We speelden met: Tibo, Kobe, Lorien, Flip, Lucas, Micah, Pieter en Brecht. (KS)

FC. MOORSEL - KSK. KAMPENHOUT : 8 - 4

Verslag :

De eerste wedstrijd van de paasvakantie kondigde zich aan als een lastige wedstrijd, temeer daar een aantal spelers op vakantie waren. Gelukkig waren onze vrienden van de andere ploeg bereid om ons uit de nood te helpen zodat we de tegenstander van antwoord konden dienen.
We kenden een blitzstart in de wedstrijd en kwamen als snel 3-0 op voorsprong na een aantal mooie individuele acties gedreven door enthousiasme. Echter kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd en hadden wij in de beginfase wat te veel energie verbruikt waardoor we op een 3-4 achterstand kwamen.
Maar dan begon het voetbalfeest maar pas. Er werd veel gedacht aan passing en doordacht voetbal wat resulteerde in 5 fantastisch uitgespeelde collectieve doelpunten waarbij de bal mooi rondging en telkens iemand op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken.
Aangenaam kijkstuk voor de supporters en een blije trainer. Na de heenmatch met zware cijfers verloren te hebben is het duidelijk dat Moorsel dit seizoen goede stappen voorwaarts heeft gezet en dit vertaalt zich op het veld. 8-4 gewonnen stond er na 50 minuten op het scorebord en daar kan je als coach alleen maar blij mee zijn, zeker als je kijkt hoe deze score tot stand kwam. Proficiat jongens. Knap gedaan en bedankt aan de Cem, Tiemon en Arvid om ons uit de nood te komen helpen.
We speelden met: Tibo, Kobe, Lorien, Flip, Arvid, Tiemon en Cem. (KS)

K. STEENOKKERZEEL VO. A - FC. MOORSEL : 4 - 7

Verslag :

Na een aantal wedstrijden van net niet was het dit keer wel raak. We konden opnieuw aanknopen met de overwinning na een mooie wedstrijd vol inzet, enthousiasme en goed voetbal.
De wedstrijd ging gelijk op en ook wat betreft de score hielden de ploegen mekaar in evenwicht. Onze spelers bleven volop voetballen en trachtten zoveel mogelijk samen te spelen en zo een doorbraak te forceren.
Op een bepaald moment was de score 4-4 gelijk, maar je voelde dat er meer in zat. Toen ontbonden alle spelers hun duivels en kregen ze de supporters van de andere ploeg stil door twee mooie doelpunten te maken die getuigden van collectief voetbal.
De kroon op het werk werd gezet met een zevende goal die er kwam na een fantasietje dat we op training aangeleerd hadden en perfect werd uitgevoerd.
Het hoeft geen betoog dat ondergetekende een zweem van fierheid over zich kreeg. Met uitzondering van één wedstrijd hebben we al een mooie terugronde gespeeld en je ziet dat de ploeg sterker wordt en met veel vertrouwen speelt.
Proficiat jongens en doe zo voort.
We speelden met: Tibo, Kobe, Micah, Pieter, Lorien, Flip en Brecht. (KS)

FC. BORGHT A - FC. MOORSEL : 7 - 6

Verslag :

Daar we in de heendwedstrijd er tien om de oren gekregen hadden stonden we erop gebrand om ditmaal beter te doen. Hiervoor konden we rekenen op bijna alle spelers die er duidelijk zin in hadden en dat merkte je ook op het veld. De wedstrijd ging gelijk op en dit was ook zo met de score. Bij de tegenstander was er ŽŽn speler die specifiek het verschil kon maken en die deed dit ook.
Bij de rust stond het dan ook 4-2, maar zaten we wel goed in de wedstrijd. Na de pauze konden we milderen tot 4-3, maar dan kenden we een terugval en stonden we in een mum van tijd 7-3 achter. We lieten ons echter niet meer doen en gingen op wilskracht en inzet volop ten strijd wat resulteerde in nog 3 uitstekende doelpunten. Tot 7-6 konden we nog milderen, maar dan werd de wedstrijd afgefloten.
Proficiat aan de ganse ploeg met deze wedstrijd vol inzet, enthousiasme en vooral waarbij iedereen goed zijn opdracht vervulde.
We speelden met: Tibo, Kobe, Pieter, Brecht, Lucas, Micah, Lorien. (KS)

FC. MOORSEL - FC. BEIGEM : 5 - 5

Verslag :

Aan het einde van de krokusvakantie was het eindelijk nog eens zover en konden we een wedstrijd spelen. Echter dook het vakantiespook op en was het een hele opdracht om aan een volledig team te geraken. Dankzij Yannis die ons vanuit de U6 kwam versterken kwamen we aan 6 spelers die met veel honger hun uiterste best deden om een goede wedstrijd te spelen.
Hoewel het in het begin nog wat zoeken was en we al snel 0-2 achterkwamen, zijn we goed blijven spelen. Zo konden we een vrije trap op mooie wijze binnentrappen en na goed aandringen van onze aanvallers konden we een owngoal afdwingen. Toen we dan kort nadien een derde goal lukten stonden we plots op een 3-2 voorsprong.
Begin van de tweede helft herhaalde het scenario zich van de eerste helft en kregen we al snel drie goals om de oren met als gevolg een 3-5 achterstand en opnieuw op achtervolgen aangewezen. Echter lieten we ons opnieuw niet van de wijs brengen en droeg iedereen zijn steentje bij om het de tegenstand moeilijk te maken. Dit resulteerde in twee mooie doelpunten van de spits die tweemaal uitstekend werd aangespeeld van achter uit en het mooi afwerkte.
Kortom een oververdiend gelijkspel 5-5 en een fiere trainer.
We speelden met: Tibo, Kobe, Pieter, Brecht, Flip en Yannis. (KS)

FC. MOORSEL - FC. PERK : 6 - 6

Verslag :

Na de lange winterstop was iedereen blij nog eens een wedstrijd te kunnen spelen en dat was ook duidelijk te zien in de aanvangsfase waarbij iedereen voluit ging. Ze moesten zelfs even getemperd worden om zichzelf niet voorbij te lopen.
De druk die hiervan uitging leverde meteen 2 doelpunten op na een leuke combinatie en goede afwerking. Dit niveau konden we de eerste helft goed aanhouden, maar in de tweede helft kenden we een enorme terugval waardoor we van een 5-1 voorsprong naar een 5-6 achterstand gingen. Gelukkig konden we nog gelijkmaken en eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. In de tweede helft bleek duidelijk dat niet iedereen al uit vakantiemodus was.
We speelden met: Lucas, Tibo, Kobe, Micah, Flip, Pieter, LoriŽn en Brecht. (KS)

KSK. KAMPENHOUT - FC. MOORSEL: 13 - 2

Verslag :

Omwille van een schoolfeest dienden heel wat spelers forfait te geven voor deze wedstrijd, maar gelukkig zijn er nog andere scholen dan die in Moorsel en konden we uit de twee ploegen tesamen toch 7 spelers rekruteren om onze wedstrijd te spelen.
We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen ietwat ongelukkig op achterstand. Enkele minuten later was het weer prijs, lieten we de kopjes wat hangen en kregen we er nog een aantal om de oren. De vele fouten die op onze spelers gemaakt werden, het geschreeuw van enkele toeschouwers van de tegenstander op hun eigen kinderen en de niet zo sportieve houding van de spelertjes van de andere ploeg maakte dat de kopjes naar beneden gingen en de emoties de kop opstaken. Ondergetekende diende meer psycholoog te zijn dan anders om de moraal bij sommigen op te krikken.
Neem hier nog bij dat niet alle neuzen in dezelfde richting stonden en dan weet je dat het slepen is naar het einde van de wedstrijd. We konden nog tweemaal tegenscoren na mooie individuele acties, maar dit was een verplaatsing om snel te vergeten.
We speelden met: Tibo, Kobe, Pieter, LoriŽn, Brecht, Kobe, Raf. (KS)

FC. MOORSEL - K. STEENOKKERZEEL VO. A : 9 - 2

Verslag :

Na een weekje vakantie was het al snel duidelijk dat de jongens er heel veel zin in hadden en graag een knalprestatie wilden leveren.
En ze hebben woord gehouden. Dit was tot nog toe de mooiste wedstrijd van het seizoen waarbij heel veel gedacht werd aan het geven van passen. Op die manier hebben we een aantal keren van achteruit heel mooi kunnen opbouwen en zijn er een aantal heel mooie doelpunten uit voortgekomen. Zowel de eerste als de tweede helft bleef het balletje van voet naar voet gaan en dit in combinatie met het winterzonnetje maakte het een uitermate aangename zaterdagmiddag.
Wie er scoort is niet belangrijk en of we winnen ook niet, al is dat altijd leuk natuurlijk, maar dat we als team spelen en de dingen die we leren op training ook tijdens de wedstrijd doen is super en motiveert iedereen om er elke week weer opnieuw tegenaan te gaan.
Proficiat jongens met jullie knappe wedstrijd.
We speelden met: Lucas, Tibo, Kobe, Micah, Flip, Pieter en Brecht. (KS)

FC. BEIGEM - FC. MOORSEL : 2 - 7

Verslag :

Beigem begon heel fel aan de wedstrijd en in een mum van tijd stonden we 2-0 achter. Zoals vaak kennen de meeste ploegen een terugval tijdens het tweede deel van de eerste helft, maar Beigem hield toch redelijk wat druk.
Onze eerste helft werd vooral gekenmerkt door een resem aan kansen die net naast het doel gingen, op de paal of de doelman die op de goede plaats stond. Uiteindelijk wisten we toch te scoren en konden we vrij snel daarna de gelijkmaker prikken.
Onze ploeg speelde van in het begin een heel goede wedstrijd, maar na het verlossende doelpunt gingen het tempo en de motivatie omhoog en begonnen we aan een schitterend halfuur. De combinaties swingden de pan uit, inzet werd getoond, aandacht op de bal en vooral mooie doelpunten.
Het mooiste doelpunt werd gescoord op vrije trap waarbij we zoals de groten een combinatie op de mat legden die resulteerde in een schitterende trap net naast de paal binnen.
Het is duidelijk dat het team elke week sterker wordt, maar vooral meer aandacht heeft voor het spel, enthousiast speelt en veel gretigheid toont.

FC. MOORSEL - KFC. EPPEGEM : 2 - 7

Verslag :

We speelden thuis tegen Eppegem en het bleek al bij de opwarming dat we tegen een sterke tegenstander dienden te voetballen.
Zij begonnen de wedstrijd dan ook heel hevig, maar we lieten ons niet opzijzetten en boden goed weerwerk. We trachtten zelf goed op te bouwen en vroegen voortdurend de bal. Ondertussen kregen we er een paar binnen, maar we konden zelf tegenscoren na een knappe individuele actie.
De tweede helft kregen we al snel een aantal doelpunten tegen daar de tegenstander niet de kans liet om de bal uit te trappen. We deden hard ons best om onze stempel te drukken, maar de tegenstander was net dat tikkeltje sneller en agressiever in de duels. Wel dient gezegd te worden dat we veel aandacht hadden voor de opbouw en vanuit die inzet konden we een heel mooi tweede doelpunt maken met een inworp in de diepte die werd binnengeknald door de spits die zich mooi had vrijgelopen en hiervoor doen we het uiteindelijk.
Op deze manier zie je dat het team progressie maakt en of we nu winnen of verliezen, voor ons als trainer is het fijn dat je elke keer weer een stapje vooruit kunt zetten en dat er plezier is. Doe zo voort jongens.

FC. MELSBROEK - FC. MOORSEL : 2 - 12

Verslag :

Nadat we vorige week onverwacht geen wedstrijd hadden door het niet opdagen van de tegenstander, kwamen we deze week wel aan spelen toe.
Op een veldje dat veel te klein was trachtten onze jongens heel regelmatig de bal van achteruit rond te spelen en zo de opbouw naar voren te verzorgen. Echter konden we vrij snel 3 keer scoren en had plots iedereen de behoefte om zijn goaltje mee te pikken. Het samenspel begon hieronder te lijden wat op sommige momenten chaotisch spel met zich meebracht.
We legden toch nog verschillende mooie acties op de mat waarbij de bal het doel of doelhout trof. Het mooiste collectieve doelpunt werd gemaakt op hoekschop. Deze werd door een inlopende speler in ŽŽn tijd binnengetrapt. Ook waren een aantal hartverwarmende acties in het spel aanwezig waardoor je echt wel kon merken dat de intentie om te voetballen voldoende aanwezig was.
Kortom een mooie overwinning van het team waarbij inzet, enthousiasme en vooral veel aandacht voor het samenspel als positieve punten naar voren kwamen. Doe zo verder.

KVC. STERREBEEK - FC. MOORSEL : 11 - 4

Verslag :

Waar we vorige wedstrijden sterk speelden liep het in deze wedstrijd helemaal mis. Waren we overdonderd door het lawaai van de mensen langs de lijn, was het de warmte, feit is dat we de ganse eerste helft stonden te dromen op het veld met als gevolg dat we op alle posities voorbijgelopen werden zonder er iets wezenlijk tegenover te stellen.
De tweede helft hebben we ons dan lichtjes herpakt en wat druk kunnen zetten naar voren, defensief stonden we iets sterker op onze benen en we hielden beter onze plaats wat resulteerde in een beter verweer.
Toch hebben we nog 4 keer kunnen scoren, maar er lagen er bij ons wel 11 in het mandje. Hoeveel we er binnenkrijgen is niet zo belangrijk alleen de manier waarop wel en op dat laatste, moeten we eerlijk zijn, hebben we dit weekend gefaald.
Het kan echter niet altijd rozengeur en maneschijn zijn dus moeten we vooral leren van onze fouten die we in deze wedstrijd gemaakt hebben en vooral ons best blijven doen en plezier blijven maken.

FC. MOORSEL - KFC. STROMBEEK A : 8 - 1

Verslag :

Onze jongens zetten de trend die ze ingezet hebben gestaag verder. Gedreven door hun enthousiasme, voortbouwend op het werk van de trainer vorig seizoen, de ervaring om vorig seizoen tegen grotere gespeeld te hebben en een groot groepsgevoel maken dat dit sowieso, ongeacht de uitslagen, een tof seizoen zal worden.
De eerste helft zaterdag hadden we het de eerste tien minuten moeilijk tegen een hevige tegenstander uit Strombeek. Hun overwicht resulteerde niet in een doelpunt daar onze verdediging pal stond met een stevig slot op de deur. Naarmate onze tegenstander hun energie daalde door hun felle start begonnen onze jongens meer druk naar voren te zetten met goede balcirculatie en een paar stevige trappen op doel wat resulteerde in een aantal doelpunten.
Begin tweede helft stond het 5-0 en kon Strombeek scoren, een beetje hetzelfde verhaal als in de eerste helft waarin zij fel begonnen, maar al vrij snel kregen onze gasten de controle over de wedstrijd en konden we ons doelpuntensaldo nog wat aandikken.
Een collectief sterke prestatie neergezet met positief voetbal en gezonde drang naar voren. Deze mix zal ons dit seizoen toelaten om ze de stappen te laten zetten die ze op deze leeftijd moeten zetten. Doe zo voort jongens.
We speelden met: Timon, Lucas, Tibo, Kobe, Micah, Flip en Brecht. (KS)

FC. PERK - FC. MOORSEL : 3 - 8

Verslag :

Na het forfait van vorige week tegen Meise waren onze voetballers erop gebrand om te schitteren in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Vooral de eerste helft lieten ze zien veel honger te hebben en vooral voetbal te willen spelen. De bal ging regelmatig mooi rond en er werd niet gespeeld als mieren op een hoopje. Dit resulteerde in een aantal mooie acties die afgerond werden door Flip, Tibo en Micah. De tweede helft hadden we een beetje last van de warmte en liep het wat minder, maar we leverden collectief een sterke prestatie ook in verdedigend opzicht waardoor het eindresultaat van 3-8 verdiend was.
Deze wedstrijd is hoopgevend voor het nieuwe seizoen, maar volgende wedstrijd zal de bevestiging moeten volgen.
We speelden met: Raf, Lucas, Tibo, Kobe, Micah, Flip, Pieter en LoriŽn. (KS)