16-03-13 11:15 ERC. HOEILAART - FC. MOORSEL .. - ..
23-03-13 13:45 FC. MOORSEL - RC. SCHAERBEEK B 5 - 3
06-04-13 11:45 KFC. HERENT C - FC. MOORSEL .. - ..
13-04-13 13:45 FC. MOORSEL - ROFC. STOCKEL B .. - ..
20-04-13 12:30 KVC. STERREBEEK B - FC. MOORSEL .. - ..
27-04-13 13:45 FC. MOORSEL - VC. BERTEM-LEEFDAAL C 4 - 2
19-05-13 All day FCM-JEUGDTOERNOOI 2e / 4e

Brazilië boven op Moorselse jeugdtoernooi

Van het aangekondigde wisselvallige weer was tijdens het FCM-jeugdtoernooi geen sprake. De zon was regelmatig van de partij en de regen liet zich niet zien; het ideale recept voor een nieuwe succesvolle editie. Gedurende twee dagen bekampten in totaal 38 ploegen van 17 clubs uit de regio elkaar. Behalve om FCM zelf, ging het om (alfabetisch): Bertem-Leefdaal, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kessel-Lo, Kortenberg, Meerbeek, Melsbroek, Ottenburg, Tempo Overijse, Peutie, Steenokkerzeel, Tervuren, Wijgmaal en Wolvertem.
Zaterdag kwamen de U6-, U8- en U10-ploegen aan bod, zondag was het de beurt aan U7-, U9- en U11-teams. Er werden bijna 400 supporters geteld.
Brazilië bleek het succesvolst in de ondertussen bekende wereldbekerformule, waarbij iedere ploeg een land vertegenwoordigt. In 3 categorieën won de ploeg in Braziliaanse kleuren; bij de U6 (Kampenhout), U9 (Wolvertem) en U11 (Kessel-Lo). Verder was er toernooiwinst voor Frankrijk (Bertem-Leefdaal, U8), Argentini¨e (Tervuren, U10) en Duitsland (Huldenberg, U7).
In een toernooi met 4 ploegen eindigden de 2 ingeschreven Moorselse U11-ploegen (Nederland en België) 2e en 4e. Brazilië (Kessel-Lo) was de sterkste ploeg in dit minitoernooi.
Hier volgen de links naar het speelschema, het volledige uitslagenbord, en naar een fotoreeks.

Terug naar uitslagenbord

U11 - Boitsfort - FCM: 5-5

Vertrekken vanuit een goed georganiseerde verdediging was de opdracht van Yannick en Capri voor de wedstrijd. Aanvankelijk verliep alles volgens plan. Goede balcirculatie en af en toe uitbreken. Na een knappe draai en kapbeweging maakte Sander er zo 0-1 voor de onzen van.
Lang konden we deze voorsprong echter niet vasthouden want onze tegenstanders begonnen plots veel meer druk op de bal te zetten en veel hoger te spelen. Hier wisten onze mannen helaas niet veel raad mee en ze werden heel de tijd achteruitgedrukt. We kregen de bal niet meer weg vanuit de verdediging. Tot grote frustratie van de spelers en de meegereisde supporters stonden we bij de rust 3-1 achter.
De tweede helft verliep veel evenwichtiger en volgens plan: opvangen in verdediging en zo het spel opbouwen. Zo ging het een hele tijd heen en weer tot de bal via een aantal tussenstations bij Victor terechtkwam en hij de bal in de linkse hoek voorbij de keeper trapte. 3-2 en we kregen terug een wedstrijd ! De volgende minuten gaven onze mannen alles om op gelijke hoogte te komen. Zo kwamen Jarne (1 keer paal en 1 keer alleen voor de keeper) en Milo (knap afstandsschot) heel dicht bij een meer dan verdiende gelijkmaker.
Maar zoals zo dikwijls in het voetbal viel het doelpunt aan de overkant. 4-2 en boeken toe dachten de supporters. Het werd nog erger want een 10-tal minuten voor tijd werd het zelfs 5-2.
Wedstrijd gedaan? Nee hoor, dat was buiten onze mannen gerekend. Arthur maakte in 5 dolle minuten twee onwaarschijnlijke uitbraken vanuit de verdediging en bracht te teller op 5-4 op twee minuten van het einde. Plots was alles nog mogelijk. Een mirakel hing in de lucht. De verdediging en de keeper lieten niets meer door en zo kwamen we in de laatste minuut met drie man voor de keeper van de tegenstander en maakte Victor de verdiende gelijkmaker. Eindstand 5-5.
"Wat gebben we heleerd vandaah ?", zou Piet Huysentruyt zeggen. De verdediging was stevig met Senne, Milo, Arthur, Thomas en Zoé. Bij het uitvoetballen iets meer aandacht besteden aan de passen op de juiste plaats geven. Het middenveld met Sander, Jarne en Alexander heeft hard gewerkt. Wees echter niet bang om wat steviger op die bal te verdedigen. Probeer ook iets meer ruimte voor jezelf te maken bij het aanvallen of uitverdedigen. Dan komt die bal gemakkelijker bij jullie. Vooraan Victor: vraag gerust de bal, maar probeer het niet altijd alleen. Als je de bal even kan bijhouden krijg je hulp van je middenvelders. Samen kan je dan meer druk op de verdediging van de tegenstanders leggen.
Maar wat vooral heel goed was van alle spelers dit weekend was dat iedereen is blijven vechten, zelfs toen we fel achterstonden. Dikke bravo ! (PL)

U11 - VC. Bertem-Leefdaal C - FCM: 5-1

Na een aantal fikse regendagen vertrokken we met 9 spelers naar de weide van Leefdaal. Deze lag er al bij al heel goed bij zodat onze mannen zich eens goed konden uitleven na de examenstress op school.
Na een aantal weken begint de de typeopstelling stilaan duidelijk te worden. Senne is baas in doel en geeft - of roept meestal - zijn richtlijnen naar de rest van de ploeg. Achteraan staan Milo, Arthur, Louca en Zoe¨. Week na week zien we dat ze meer en meer op elkaar ingespeeld raken en zich steviger en steviger opstellen. Onze achterlijn begint meer en meer op een muur van cement en beton te lijken en laat zich niet zomaar opzij zetten.
Na het vertrek van een aantal spelers was het een beetje zoeken naar stabiliteit op het middenveld. Centraal vinden we daar Max en Thomas met op de flanken de twee loopkonijnen Sander en Alexander. Week na week worden de mannen meer balvast en merken we dat we stilaan ook mee het spel kunnen maken en opbouwen. Het doet deugd om te zien hoe ze oplossingen proberen te vinden in het samenspel in plaats van zich vast te lopen met de bal aan de voet. Onze middenvelders hebben al een hele afstand (letterlijk en figuurlijk) afgelegd.
Vooraan hebben we Kahn en Victor. Zij spelen op een niet altijd dankbare positie, maar doen hun uiterste best om zwaar op de verdediging van de tegenstander te wegen. Als we er de komende weken in slagen om die aftand tussen middenveld en aanval een beetje te verkleinen, zullen we merken dat ook daar het samenspel meer vruchten zal opbrengen.
In ieder geval was de wedstrijd tegen Leefdaal een aangenaam kijkstuk voor de toeschouwers. Onze mannen deden hun uiterste best om als ploeg te voetballen, met extra aandacht voor het positiespel. Nadat we 1-0 achterkwamen lieten we de moed niet zakken en met een prachtig getrapte hoekschop maakte Artuur gelijk. Toen volgde een evenwichtige partij waar de tegenstander iets meer geluk had in de afwerking dan wij, zodat het bij de rust 3-1 stond.
Na de richtlijnen van Yannick tijdens de rust werd het kijkstuk zelfs nog aangenamer. In een echte cupsfeer ging het spel heel de tijd heen en weer met kansen langs beide kanten. Onze verdediging stond echter als een blok en liet niets door terwijl onze middenvelders en aanvallers de ziel uit hun lijf liepen om aan de overkant een bal in het mandje te krijgen. Twee laattijdige counters van onze tegenstanders Ð die steeds 4 frisse wisselspelers inbrachten Ð brachten de eindstand op 5-1. Een fel overdreven uitslag.Ê
Volgende keer nog beter mannen, jullie zijn goed bezig ! (PC)