09-03-13 11:15 FCM B - KCS. MACHELEN B 1 - 7
16-03-13 11:00 KRC. BOORTMEERBEEK B - FCM B 5 - 2
23-03-13 11:15 FCM B - OUD-HEVERLEE LEUVEN C 3 - 13
06-04-13 11:00 KVC. STERREBEEK - FCM B 13 - 3
13-04-13 11:15 FCM B - KFC. PEUTIE B 3 - 6
20-04-13 13:45 KFC. EPPEGEM B- FCM B 5 - 5
27-04-13 11:15 FCM B - VK. HULDENBERG 2 - 12
04-05-13 All day TOERNOOI TEMPO PEUTIE ..
05-05-13 All day TOERNOOI HOEILAART ..

Brazilië boven op Moorselse jeugdtoernooi

Van het aangekondigde wisselvallige weer was tijdens het FCM-jeugdtoernooi geen sprake. De zon was regelmatig van de partij en de regen liet zich niet zien; het ideale recept voor een nieuwe succesvolle editie. Gedurende twee dagen bekampten in totaal 38 ploegen van 17 clubs uit de regio elkaar. Behalve om FCM zelf, ging het om (alfabetisch): Bertem-Leefdaal, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kessel-Lo, Kortenberg, Meerbeek, Melsbroek, Ottenburg, Tempo Overijse, Peutie, Steenokkerzeel, Tervuren, Wijgmaal en Wolvertem.
Zaterdag kwamen de U6-, U8- en U10-ploegen aan bod, zondag was het de beurt aan U7-, U9- en U11-teams. Er werden bijna 400 supporters geteld.
Brazilië bleek het succesvolst in de ondertussen bekende wereldbekerformule, waarbij iedere ploeg een land vertegenwoordigt. In 3 categorieën won de ploeg in Braziliaanse kleuren; bij de U6 (Kampenhout), U9 (Wolvertem) en U11 (Kessel-Lo). Verder was er toernooiwinst voor Frankrijk (Bertem-Leefdaal, U8), Argentini¨e (Tervuren, U10) en Duitsland (Huldenberg, U7).
Moorsel had twee U7-ploegen in het toernooi. Beide ploegen - België zwart en Nederland - eindigden 3e in hun poule. In het onderlingen duel om de 5e plaats trok België met 3-2 aan het langste eind. Het U7-toernooi, met 8 ploegen, werd gewonnen door Duitsland (Huldenberg).
Hier volgen de links naar het speelschema, het volledige uitslagenbord, en naar een fotoreeks.

Terug naar uitslagenbord

Brons op paastoernooi Meerbeek

FCM is goed vertegenwoordigd op het paastoernooi van Meerbeek. Moorsel heeft er een U7-, een U9- en de U10-meisjesploeg ingeschreven.
De U7-spelertjes nemen het in een mini-toernooi met 5 ploegen en wedstrijdjes van 15 minuten, op tegen Meerbeek, KV Tervuren, HO Veltem en KFC Peutie. Ze spelen van 14u tot ongeveer 16u30.

De U7's eindigden 3e in hun minitoernooitje met 5 ploegen. FCM verloor van Meerbeek (5-2) en KFC Peutie (1-0), maar was te sterk voor KV Tervuren (0-2) en HO Veltem (2-0).

U7A - VK. Weerde - FCM: 7-4

Onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd met veel overgave en strijd. Dit is toch een serieuze vooruitgang ten opzichte van het begin van het seizoen.
Wannes houdt achteraan alles goed op slot en als er een toch een tegenstander op goal kan schieten is onze gelegenheidsdoelman Tim paraat. Voor de aanvallende impulsen zorgt onze linkervleugel Rune. Een gesel voor elke verdediging. Vooraan deed Marnick dan weer wat van hem gevraagd werd. Storen, bal afpakken en bij de inworpen de bal vragen langs het lijntje. Jef & Tyler deden deden meer dan hun best op toch ongewone posities voor hen. Ook bij deze jongens is duidelijk voortgang merkbaar.
Het wordt stillaan duidelijk dat de wedstrijdvormen van woensdag hun effect hebben. Iedereen weet stilaan wat van hem verwacht wordt.
Na een onderhoudende 1ste helft waar het spel goed op en af gaat gaan we verdiend met 2-3 rusten. Nadien laat de tegenstander ons niet meer uitvoetballen... wat wel gevraagd was in het begin van de wedstrijd. Na enige tijd leidde dit tot een kleine woede-uitbarsting van de bezoekende trainer... Mea culpa hiervoor. Ook blijkt het brede veld en maar 6 spelers te gaan doorwegen ook omdat Weerde 10 spelertjes ter beschikking heeft en dus veel meer kan wisselen.
Waar we de eerste helft de duels wonnen en we 3/4 van de aanvallen konden afstoppen waren we de 2de helft veel minder aanwezig. Vermoeidheid en mindere concentratie begonnen ons parten te spelen. Toch vonden onze jongens de moed en wilskracht om de laatste 10 minuten nog van hun af te bijten en nog een doelpunt mee te pikken.
Al bij al een zeer goede prestatie en hopelijk kunnen we de positieve lijn doortrekken in 2013. Ik heb alvast genoten van deze prestatie en van de ontdekking van de week, nl. Tim onze gelegenheidsdoelman. (EW)

U7B - VK. Huldenberg - FCM: 14-3

Voor de laatste wedstrijd van het jaar trokken we naar de buren van VK Huldenberg, die thuis nog niet hadden verloren. Het kunstgras was goed bespeelbaar, alleen prikte de laaghangende zon soms in de ogen.
Onze trainer startte met een experimentele opstelling met Yenthe in de goal en Kostya op de bank. Huldenberg kwam meteen opzetten met vaak mooi verzorgd en vloeiend spel. Achteraan stonden we niet altijd goed op te letten en al snel kwamen we 5-0 achter onder meer door enkele vermijdbare doelpunten. Edouard kon weliswaar milderen tot 5-1, maar het team kon zijn draai nooit echt vinden.
Ook in de tweede helft waren er af en toe wat mooie individuele acties, maar werd er veel te weinig als ploeg gespeeld. Huldenberg is zeker een van de betere ploegen die we dit jaar zijn tegengekomen, maar we hadden toch wat meer mogen brengen.
FCM speelde met Yenthe (2), Kaito, Noah, Edouard (1), George en Kostya. (ER)

U7B - KFC. Peutie - FCM: 7-3

De laatste weken werd ons team al geteisterd door tal van afwezigheden en ook nu moest ongeveer de helft van onze jongens afhaken. Met precies vijf spelertjes konden we in de eerste helft een 2-0 ombuigen in een 2-3 voorsprong met onder andere een zeer mooi doelpunt van Kostya, waarbij de hele verdediging van Peutie werd omspeeld.
In de tweede helft kreeg Tyler eerst ongelukkig een harde bal in de buik en moest even later met een bloedneus zelfs van het veld af (maar hij kwam er weer heel flink op zonder tranen!). Zonder wisselspelers, kwamen we met vier tegen vijf te staan. Peutie profiteerde en besliste de match door snel een aantal keer na elkaar te scoren. Toch moedig gespeeld van onze jongens tegen een leuke tegenstander.
FCM speelde met Dries, Kaito, Tyler, Kostya (1) en Edouard (2). (ER)

U7B - Oud-Heverlee Leuven C - FCM: 9-3

Onze jongens zijn wat laat in het Sportcentrum van Kessel-Lo gearriveerd, waardoor de opwarming maar vrij kort was. We zijn slechts met vijf spelertjes en hebben dus geen wisselmogelijkheden.
De eerste helft was desondanks vrij gelijkopgaand en ons positiespel was heel goed. Vaak worden onze kansen echter gestuit door een goede doelman van OHL. Ook in de tweede helft is het aanvankelijk zeer gelijkopgaand, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden onze jongens moe en liepen niet meer zo goed op hun plaatsen. Door enkele vermijdbare tegendoelpunten ging het dan uiteindelijk nog van 5-3 naar 9-3.
Toch een verdienstelijke wedstrijd.
FCM speelde met Kostya, Yenthe (2), Kaito, Noah en George (1). (ER)

U7B - FCM- KRC. Boortmeerbeek B: 5-4

Spannende en leuke wedstrijd waarbij onze jongens aan de rust 3-0 voorstonden door mooi en verzorgd voetbal. In de tweede helft liepen we niet meer zo goed op onze plaatsen en was de concentratie bij sommigen weg. Aan beide kanten waren er wel veel kansen, maar Boortmeerbeek was nu efficiënter. Bij een billijke 4-4 stand in de laatste minuut, zette Kostya van helemaal achteraan een mooie pas naar Edouard die mooi Yenthe lanceerde voor het beslissende doelpunt.
Een pluim voor Boortmeerbeek die met o.a. een goede doelman er voor bleven gaan tot op het einde en zeer sportief waren.
FCM speelde met Kaito, Edouard (1), George (2), Yenthe (2), Kostya, Tyler en Dries. (ER)

U7B - Machelen B - FCM: 5-6

Onder de grijze regenwolken spelen onze jongens een meer dan verdienstelijke wedstrijd bij KCS Machelen B. Vanaf het begin is FCM dominant en plakt de tegenstander tegen het eigen doel. Met twee doelpunten van Rune en een van Tyler wordt het al vlug 0-3.
De enige keer dat Machelen gevaarlijk is in de eerste helft glijdt het afstandsschot door het natte veld wel binnen. Aan de rust is het comfortabel 1-4.
Met een iets andere opstelling dan we gewoon zijn vatten we de tweede helft aan en scoort Machelen twee maal. FCM herpakt zich en Yenthe met een slalom door de hele verdediging en Jef zorgen weer voor wat meer marge (3-6).
Op een zeldzame tegenprik van Machelen maakt Hendrik een fout en fluit de jonge scheidsrechter terwijl hij tegelijk duidelijk naar de plaats van de overtreding wijst. De bal rolt ondertussen richting doel en onze doelman laat hem onachtzaam binnengaan. Groot is onze verbazing wanneer de scheidsrechter op vraag van de trainer van Machelen toch de goal goedkeurt en de bal op de middenstip legt. (Wijzelf tellen deze goal alvast niét mee)
Nog gekker wordt het als Machelen van de scheidsrechter zelf mag beginnen met aftrappen. Onze trainer wil het goede voorbeeld geven en niet meteen gaan mekkeren, maar onze jongens zijn duidelijk wat van slag over de vreemde gang van zaken en bij sommigen beginnen zelfs tranen te vloeien van frustratie en onbegrip over welk spel er nu eigenlijk wordt gespeeld. Het spel wordt bitsig, we vergeten te voetballen en Machelen maakt hier gebruik van om nog twee keer te scoren.
Als we eindelijk terug ons veldoverwicht vinden en opnieuw kansen afdwingen fluit de scheidrechter af – maar liefst 5 minuten te vroeg!
De uitslag is steeds ondergeschikt aan het spel en als trainers en ouders is het vooral onze bedoeling om onze kinderen enkele principes van goede opvoeding bij te brengen, zoals sportiviteit, beleefdheid en fijn samen te spelen. Helaas moeten we vaststellen dat dit buiten Moorsel blijkbaar niet overal het geval is.
FCM speelde met Rune (2), Tyler (1), Yenthe (2), Jef (1), George, Hendrik en Kostya. (ER)

U7B - FCM - Hoeilaart A: 4-9

Onze ploeg was een mix van U7A en U7B spelers door de vakantieperiode en dat is altijd wat wennen. Het spel ging aanvankelijk vrij gelijkopgaand en FCM lag zeker niet onder tegen een nochtans goed spelend Hoeilaart met een heel goede doelman. Vooral Yenthe had ondanks zijn vier doelpunten wat pech in de afwerking. Met het opbouwen zette Hoeilaart ons onmiddellijk vast en daar heeft onze ploeg het lastig mee. Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen onze jongens wel wat moe te worden en verslapte de aandacht. Daardoor kon de tegenstander nog snel drie keer na elkaar scoren. Al bij al toch een mooie wedstrijd.
FCM speelde met Dries, George, Yenthe (4), Kostya, Hendrik en Tyler. (ER)

U7A - FCM - Machelen: 6-2

Door de vakantieperiode speelden we met een mix van U7A- en U7B-spelers. Machelen was maar met vier spelertjes, dus heeft onze Marnick met hun meegespeeld. FCM speelde met veel inzet en was sterk aan de bal. Positioneel en bewegen zonder bal kan het soms nog beter. Aanvaller Rune kon een paar keer met succes uitbreken. Hendrik kon drie keer raak treffen en ook Jonas vond de weg naar de netten één keer.
FCM speelde met Tyler, Jonas (1), Hendrik (3), Rune (2), Yenthe en Kostya. (ER)

U7B - Hoeilaart B - FCM: 2-12

Beste match van het lopende seizoen. Na een studieronde van een 7-tal minuten scoort Noah het eerste doelpunt met een hard en mooi gekruist schot na een assist van Yenthe. Daarna is onze trein vertrokken. Met vlot combinatiespel lopen we verder uit tot 0-8. We zijn niet bang om onze voet te zetten. Edouard, Kaito, George en Yenthe wringen zich regelmatig tot bij de bal en proberen vaak met goed spel aan te vallen. Dries stond voor de eerste keer dit seizoen in de goal en moest zich in de eerste helft geen enkele maal omdraaien. Kostya had tijdens de tweede helft in de goal wel meer werk en sprong regelmatig zonder vrees van de aanlopende tegenstanders op de bal.
Proficiat jongens.
FCM speelde met Noah (2), Yenthe (3), Edouard (5), George, Dries, Kaito (1) en Kostya (1). (ER)

U7B - FCM - Elewijt: 12-3

Tweede overwinning dit seizoen voor onze jongens die tijdens een bijzonder faire wedstrijd allemaal heel goed hebben gespeeld. De ploeg was voltallig en dat hielp, want naarmate de wedstrijd vordere bleef de kwaliteit in het spel en liep het verschil op. Doe zo verder!
FCM speelde met Kaito, Edouard, Yenthe, George, Dries, Noah en Kostya. (ER)

U7B - Kortenberg - FCM: 13-3

Onze jongens hebben hun best gedaan, maar zijn bij momenten nog te braaf. Een veel fysieker Kortenberg maakte daar handig gebruik om al snel uit te lopen. De tweede helft was veel gelijkopgaander, met onder andere drie goals van Yenthe. Hopelijk kunnen we volgende week een paar afwezigen recupereren, want we waren maar net met vijf.
FCM speelde met George, Kostya, Yenthe, Dries en Noah. (ER)

U7A - Tempo Overijse - FCM: 11-0
U7B - Tempo Overijse - FCM: 12-2

Ondanks twee forse nederlagen mogen onze jongens toch best tevreden zijn. Er is momenteel nog een duidelijk verschil met sommige andere ploegen op gebied van ervaring, kracht en gestalte. Er zijn ook een paar nieuwe jongens die nog beter in de teams moeten worden ingepast. Het grote succes is dat we voor het eerst dit seizoen twee volwaardige teams op het veld hadden die allemaal de nodige speelminuten kregen en die zich goed geamuseerd hebben. Als we goed blijven trainen en wedstrijden spelen dan zullen mooiere resultaten op het scorebord nog wel volgen.

De U7a speelden met: Wannes, Noah, Edouard, Dries, Hendrik en Kostya.
En de U7b met Yenthe, Rune, Jef, Kaito, George, Jonas en Taylor. Doelpuntenmakers waren Kaito en Yenthe. (ER)

U7B - Woluwe-Zaventem - FCM: 6-11

Misschien een beetje onverwacht werd de eerste wedstrijd van de U7B winnend afgesloten. Na een korte studieronde kon FCM 0-1 scoren. Nadien nam Woluwe-Zaventem over en liep 3-1 uit. Onze jongens lieten zich echter niet van de wijs brengen en konden gaan rusten met een 3-6 tussenstand.
Na de rust kon Moorsel goed stand houden. Het was een vrij sportieve wedstrijd onder een stralende zon. De trainer was blij dat er blijkbaar goed geluisterd werd op training om vooral goed je best te doen en samen als een echt team te spelen.
Doelpunten waren van Wannes (5), Edouard (2), Noah, Rune, Kostya en een owngoal. Proficiat aan onze jongens en doe zo voort.

FCM speelde met Wannes, Edouard, Kostya, Noah, Rune en Taylor. (ER)