05-04-13 20:30 C FC. MOORSEL - KU LEUVEN /
12-04-13 20:00 C JEZUS-EIK - FC. MOORSEL 4 - 1
19-04-13 20:30 C FC. MOORSEL - DERDE WERELD BOYS 1 - 2
26-04-13 20:30 C VK. HULDENBERG - FC. MOORSEL 2 - 2

Opstelling: Gunter Verdeyen, Joel Vannetelbosch, Bart Vannetelbosch, Frederik Ureel, Gert Craessaerts, Erwin Walraevens, Axel Smets, Michel Leunis, Kris Saerens, Stijn Janssen, Stef De Cock, Dirk De Vos, Christophe.

Doelpunten (assist): Smets 0-1, Janssen 0-2, Leunis (owngoal) 1-2 // X 2-2.

Gele kaarten : Smets
Rode kaarten : geen

Veteranen eindigen seizoen met gelijkspel

Kort verslag:

Op het kunstgrasveld van Huldenberg hebben de Veteranen hun 1e seizoen beëindigd met een 2-2 gelijkspel. FCM verzuimde in een sterke 1e helft de wedstrijd al te beslissen en moest door een owngoal net voor de pauze een 1-2 ruststand toestaan. Na de rust nam Huldenberg het heft in handen en zette na een mooie actie de bordjes in evenwicht. (FUL)

Uitgebreid verslag:

Voor de laatste wedstrijd van hun eerste seizoen trekken de Veteranen naar Huldenberg. De mooie vrijdagavond, met perfect lichtvochtig voetbalweer, en het prachtige kunstgrasveld inspireren de bezoekers. Moorsel zet voor de pauze een van de betere helften neer van het seizoen, met vlot combinatievoetbal, veel beweging en een resem kansen. Enkele missers en knappe parades van de thuisdoelman verhinderen dat de score na een halfuur hoger oploopt dan de allerminst overdreven 0-2: en afstandsschot van Smets, mooi in het hoekje, en een knal van dichtbij van Janssen.
Maar dat is niet de ruststand. Net voor de pauze komt Huldenberg toch eens tot aan de Moorselse rechthoek, waar na wat geharrewar een schotje door Leunis ongelukkig in eigen doel wordt gewerkt. Rusten met 1-2 dus, een score waar vooral de thuisploeg heel gelukkig mee mag zijn.
De 1e helft heeft blijkbaar toch veel krachten gekost bij FCM, want na de pauze is het Huldenberg dat het spel naar zich toe trekt. Nog vaak met de lange bal, maar af en toe ook met goede combinaties. De mooiste actie van de avond levert ook de 2-2 op, wanneer doelman Gunne net te kort komt om een afstandsschot uit de benedenhoek te halen. Huldenberg krijgt nog een uitstekende kans om met de zege te gaan lopen, maar de thuisspeler beslist om in de kleine rechthoek nog een dribbel uit te voeren, in plaats van de bal gewoon in het lege doel de deponneren. Een Moorselse verdediger smijt er zich nog tussen.
Bij de bezoekers is het in de 2e helft heel wat minder. De beweging en combinaties vallen weg, en de linies wijken uiteen. Toch zijn er nog mogelijkheden, zeker na de gelijkmaker van Huldenberg, maar de passing is meestal te onzuiver.
Een leuke, faire wedstrijd die eindigt op een terecht gelijkspel, al had Moorsel er na de goede 1e helft wel op gerekend om met een overwinning huiswaarts te keren.
Het 1e veteranenseizoen - met vriendschappelijke wedstrijden - verliep naar ieders tevredenheid. Trainer/speler/coördinator/ blauwe schoentjes Michel Leunis heeft voor de volgende voetbaljaargang al een reeks van 30 wedstrijden ingepland. Te beginnen op vrijdag 30 september aan de Vinkenlaan tegen Rekencentrum. De volledige kalender zal binnenkort online staan. (FUL)

Terug naar uitslagenbord

FC. MOORSEL - TEMPO OVERIJSE: 3 - 3

Veteranen houden Tempo Overijse op 3-3

Opnieuw een mooie uitslag van de Veteranen. Op eigen veld hielden ze de 'oudjes' van Tempo Overijse, die in de heenronde te sterk waren gebleken (4-2), op 3-3. Voor FCM scoorden Simkens en Gunne (2x).
Moorsel speelde een sterke 1e helft en kwam 2-0 voor. Nadien ontbonden de bezoekers hun duivels en creëerden talloze open kansen. Ze keerden de partij volledig om en leken af te stevenen op een 2-3 zege, tot in de slotseconden een Moorsels afstandsschot gedragen door de wind achter de bezoekende doelwachter in de goal belandde en de thuisploeg in extremis een draw bezorgde. (FUL)

FC. MOORSEL - GRIMBERGEN: 2 - 0

Opstelling: Christophe Demeester, Joel Vannetelbosch, Bart Vannetelbosch, Frederik Ureel, Gert Craessaerts, Alain, Erwin Walraevens, Axel Smets, David Vandeput, Niels, Bert Willegems, Vlad Iftode, Steven Verdeyen, Kevin Vandersmissen, Mark Timmermans.

Doelpunten (assist): Timmermans 1-0, Vandeput 2-0.

Gele kaarten : Bart Vannetelbosch.

Veteranen verslaan Grimbergen met 2-0

Knappe zege van de Veteranen vrijdagavond tegen Grimbergen. Werd FCM in de heenronde nog met 3-0 ingeblikt, dan haalde oranjezwart het dit keer verdiend met 2-0, vooral onder impuls van een ijzersterk middenveld. De cijfers hadden fors hoger kunnen oplopen na een rode kaart bij de bezoekers, maar Moorsel miste onder andere een strafschop.

De Veteranen zijn op hun hoede voor de komst van Grimbergen. In de heenronde werd FCM stevig aangepakt en verloor het met duidelijke 3-0 cijfers. Moorsel kan wel rekenen op een uitgebreide spelesgroep van 15 man.
De bezoekers delen ook de eerste prik uit via hun snelle linkerflank, maar lang duurt het overwicht niet. FCM staat goed georganiseerd en het middenveld Erwin-Axel-David deelt de lakens uit. De thuisploeg creëert ook de beste mogelijkheden en komt verdiend 1-0 voor via Makke Timmermans. De beste kans op 2-0 - een kopbal van Gert op hoekschop - spat op de dwarslat uiteen.
Ook na de pauze kunnen de bezoekers geen vuist maken. Moorsel blijft domineren en Vandeput kan er van kortbij 2-0 van maken. Tot grote frustratie van enkele Grimbergse spelers die het duidelijk niet gewoon zijn te verliezen. Na een kleine schermutseling revancheert een van hen zich op Bart Vannetelbosch, wat de bezoeker op een rode kaart komt te staan.
FCM duwt even door en krijgt enkele kans op rij, maar kan de score niet meer uitdiepen. Het krijgt zelfs een kans op strafschop, maar die wordt door Vandersmissen pal op de paal geknald.
Het laatste kwartier bloedt de wedstrijd helemaal dood. Voor FCM hoeft het niet meer en Grimbergen heeft er nog maar weinig zin in. (FUL)

FC. MOORSEL - KV. TERVUREN : 1 - 1

Opstelling: Gunter Verdeyen, Mark De Vos, Frederik Ureel, Gert Craessaerts, Alain, Erwin Walraevens, Axel Smets, David Vandeput, Niels, Stef De Cock, Bert Willegems // Michel Leunis, David Serkeyn, Vlad Iftode.

Doelpunten (assist): 21' Leunis 1-0, 57' X 1-1.

Gele kaarten : Ureel.

Veteranen eindigen heenronde met draw

Ook voor de Veteranen is de winterstop aangebroken, een weekje na de andere Moorselse seniorenploegen. In hun laatste wedstrijd van de heenronde speelden de Moorselse 'oudjes' 1-1 gelijk in de derby tegen Tervuren. In een kansarme wedstrijd opende Leunis de score in de 1e helft met een knap afstandsschot; maar na de pauze kwam Tervuren terug.
De Moorselse 'thuismatch' werd afgewerkt op het kunstgrasveld van het sportcomplex Diependal in Tervuren.

De laatste wedstrijd voor de winterstop is de derby tegen Tervuren. Veel thuisvoordeel haalt Moorsel niet uit de 'thuismatch', want de wedstrijd wordt door de vele regenval in laatste instantie verplaatst naar het kunstgrasveld van het sportcomplex Diependal in Tervuren. Een wijze beslissing om het veld aan de Vinkenlaan te sparen.
De Veteranen hadden in hun openingswedstrijd met 3-0 verloren van dit Tervuren, en wisten dus dat ze te maken kregen met een ervaren ploeg.
In een gelijkopgaande 1e helft zien de toeschouwers - dank aan het tiental trouwen Moorselse fans! - vooral veel middenveldspel. De verdedigers houden de overhand op de aanvallers van de tegenstander en de beide doelmannen krijgen dus weinig werk op te knappen.
Het is Michel Leunis die de ban breekt, wanneer hij een weggewerkte bal in één tijd op de slof neemt. Hij slaagt erin de bal laag te houden en die verdwijnt perfect in het hoekje (1-0). De beste kans voor Tervuren voor de pauze is een lobbal over doelman Gunter, maar die verdwijnt een paar meter naast het doel.
Ook na de pauze blijft de wedstrijd erg gesloten. Gette heeft de grootste kans om er 2-0 van te maken, wanneer hij een hoekschop vrij kan inkoppen. De voorzitter heeft de hoek voor het uitkiezen, maar plaatst de bal over de goal.
Moorsel verliest gaandeweg de greep op de wedstrijd. De afstanden tussen de linies worden te groot; het middenveld krijgt het moeilijk en de bal gaat telkens veel te snel verloren. Tervuren komt opzetten, maar zonder al te veel kansen te crëren. Al dient het wel gezegd dat de Tervuurse spits tot twee keer toe foutief moet worden afgestopt, tot diens grote frustratie. Het kost Fredje ook een gele kaart.
De gelijkmaker komt er toch, een beetje uit de lucht vallend, maar niet geheel onverdiend. Een kruisbal over de verdediging wordt mooi meegenomen en naast Gunter geplaatst. Die kan er zijn vingertoppen onvoldoende tegen zetten en dus staat het 1-1. Tervuren dringt nog het meest aan, maar raakt niet verder meer dan een afstandsschot dat Gunne klemvast pakt.
Een billijk gelijkspel dus na een eerder gezapige, maar leuke wedstrijd.
Volgende afspraak is op vrijdag 11 januari. De Moorselse Veteranen trekken dan naar Melsbroek. Gelukkig Nieuwjaar! (FUL)

FC. MOORSEL - JEZUS-EIK : 0 - 3

Opstelling: Bert Willegems, Dirk De Vos, Mark De Vos, Joel Vannetelbosch, Bart Vannetelbosch, Johan Vandenbosch, Erwin Walraevens, Frederik Ureel, Axel Smets, Alain, Michel Leunis, Kris Saerens, David Townshend, Niels, Thomas, Stef De Cock.

Doelpunten (assist):

Gele kaarten : geen

Jezus-Eik te sterk voor Veteranen

Jezus-Eik was duidelijk van een niveau hoger dan de Jeannekesboys. Moorsel speelde de 1e helft aardig mee en kon zelfs de beste kansen claimen, maar ging rusten met een 0-1 achterstand. Na de rust toonden de bezoekers hun voetballende kwaliteiten met een reeks snedige tegenaanvallen en liepen verdiend tot 0-3 uit. De eerredder die een verdienstelijk FCM verdiende, kwam er niet meer.

Jezus-Eik is duidelijk van een ander kaliber dan de Jeannekesboys, die vorige week met een droge 4-0 huiswaarts werden gestuurd door de Moorselse Veteranen. Jezus-Eik neemt de wedstrijd onmiddellijk in handen en zet de thuisploeg vast op eigen helft. Moorsel blijft in de 1e helft wel vrij goed in positie spelen en geeft einig kansen weg.
Maar de bezoekers kunnen goed voetballen en hebben niet veel kansen nodig. Dat bewijzen ze bij de 0-1: een knappe doorsteekpas van oud-FCM-speler Gerrit 'Wise' Dewit wordt onhoudbaar voorbij goalie Witte geknald.
FCM heeft het moeilijk om vooraan te raken, maar kan uiteindelijk wel de beste kansen claimen in de 1e helft. Eerst kan Niels - al dan niet uit buitenspel - doorgaan en aanleggen, maar zijn krul sterft op de buitenkant van de paal. Wat later kan Jokke alleen op de bezoekende keeper af gaan, maar die heeft een goede reflex in huis. Met een 0-1 achterstand, maar met een redelijk gevoel de pauze in.
Moorsel begint enthousiast aan de 2e helft, maar al snel zetten de bezoekers de puntjes op de i. Met een reeks scherpe (tegen)aanvallen raken ze veelvuldig tot bij Witte, maar de 1e grote kansen gaan jammerlijk naast.
Het is uiteindelijk Wise die de 0-2 op het scorebord zet, wanner hij afgezonderd wordt voor Witte en de bal simpel in het hoekje deponneert.
Ook de 0-3, een geplaatst afstandsschot, is vrij logisch.
Moorsel blijft wel proberen, maar gerakt uiteindelijk niet aan de verdiende eerredder. Zo wordt een knappe vrijschop van Kris uit het doelvlak gezweefd. De thuisploeg krijgt zelfs een strafschop - een beslissing die fel betwist wordt -, maar Erwin ziet zijn elfmeter gestopt.
Jezus-Eik valt nog even met 10 man: een 2e gele kaart wanneer de doorbrekende Ureel neergetrokken wordt. En in de laatste minuten wordt de toon over en weer nog een beetje bitsig in een voor de rest zeer faire match. Na het laatste fluitsignaal zijn de woorden ook even snel vergeten.
Moorsel had wel een eerredder verdiend, maar op de zege van Jezus-Eik valt zeker niets af te dingen. Volgende vrijdag volgt de 3e opeenvolgende thuiswedstrijd, tegen Remy Boys. Zeker positief: de Veteranen speelden met 16 man, en dan bleven er nog enkele spelers aan de kant (lees: toog). (FUL)