Verslag – 1e ploeg dwingt zelf behoud af

FCM dwingt zelf behoud af

 

 

Vooraf:

Het kan verkeren. Een torenhoog cliché in voetbal, maar een waarheid als een koe dit seizoen in Moorsel. Eind februari keken we nog omhoog richting tot 10, maar een dramatisch seizoenseinde later – 6 nederlagen op rij – is het bang achterom kijken.

Want voor aanvang van de slotspeeldag is FCM nog niet zeker dat het volgend jaar opnieuw in 3e provinciale zal aantreden.

De eerste opdracht is het vermijden van de op 2 na laatste plaats in de reeks (dat is Tempo Overijse, dat algemeen forfait gaf, meegerekend).

Moorsel heeft nog 2 punten bonus op die risicoplaats, maar het krijgt zondag wel Lubbeek, het nr. 2, op bezoek. En de bezoekers zullen geen cadeaus uitdelen, want ze moeten hun zilver nog verdedigen tegenover Kessel-Lo.

Bierbeek daarentegen, de huidige voorlaatste, kan nog over Moorsel springen als het de 3 punten kan thuishouden tegen Lovenjoel. En dat is geen utopie, want dat is de rode lantaarn met nog maar 2 zeges dit seizoen…

Indien FCM nog voorbijgestoken wordt, is degradatie nog geen zekerheid. Dan wordt het bang afwachten en rekenen. Want vanuit 3e provinciale zakken (behalve de laatsten en voorlaatste) ook de 2 zwakste ploegen die op de 2 na laatste plek eindigden.

Het wordt zondagnamiddag dus sowieso een nagelbijtertje, tenzij FCM gewoon wint… 🙂

Alle duels starten om 15u.

 

Opstelling: Cornelis, Ingelbrecht, Vuerinckx, De Nie, Marion, J. De Vos (De Greef), Spreutels, Velle (75′ Van Bever), Jorgensen (85′ Yearsley), Izzet // Kunze.

In ’t kort:

Yes! De 1e ploeg speelt ook volgend seizoen in 3e provinciale!

Veel rekenwerk kwam er uiteindelijk niet aan te pas, want de Moorselse spelers wonnen gewoon hun match. Daarmee blijven ze sowieso buiten de gevarenzone van degradatie en verzekeren ze zich van het behoud.

FCM won op de slotspeeldag van topploeg Lubbeek. Halverwege was de strijd al gestreden, want Moorsel klom aan de eigen Vinkenlaan naar een 3-0 voorsprong. Die gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Lubbeek milderde nog even, maar FCM had het laatste woord: 4-1.

Flemming Jorgensen speelde met 3 goals een glansrol (zie ook krantenartikel onderaan).

 

==> uitgebreid verslag onder foto

 

Uitgebreid verslag:

Ach, wat kan het leven mooi zijn wanneer de spelers naar hun coach – pardon: de webmaster – luisteren… Want gaven we in de voorbeschouwing niet de volgende simpele richtlijn mee? “Het wordt zondagnamiddag dus sowieso een nagelbijtertje, tenzij FCM gewoon wint…

En ok, het was dan wel tegen Lubbeek, dat nog een 2e plek te verdedigen had, maar bij Moorselse winst konden onmiddellijk alle berekeningen, vergelijkingen en excel-tabellen over de op twee na laatste ploegen in 3e provinciale in de vuilbak gekieperd worden.

En zo geschiedde: 3-0 aan de rust, 4-1 eindstand en een diepe zucht van opluchting later was de klus geklaard.

Met veel dank aan Flemming, die halverwege de 1e helft al 2x had gescoord. Youngster Jarne maakte nog voor de rust de derde:

 

Het was na de pauze een zaak van niet in te storten. En dat lukte. Lubbeek pruttelde  met de 3-1 nog even tegen, maar opnieuw Flemming deed de boeken helemaal toe: 4-1.

Moorsel sowieso gered dus, en daar kon de 8-3 zege van achtervolger Bierbeek (tegen rode lantaarn Lovenjoel) niets meer aan veranderen. Lubbeek verloor overigens nog z’n 2e plek aan Kessel-Lo, dat kampioen Vossem versloeg.

Na een seizoen met veel ups en downs – enkele weken geleden leek de top 10 nog binnen bereik, maar uiteindelijk was het achterom kijken tot de laatste match – eindigt FCM zo op de 12e plek in het eindklassement. Met evenveel verliesmatchen als wedstrijden waarin we 1 of 3 punten pakten.

Soit, we zijn gered. Volgend seizoen een nieuwe jaargang in 3e provinciale.

 

Daarnaast starten we, zoals eerder aangekondigd, met een 2e herenploeg. Die gaat van start in 4e provinciale:

 

FCM start met P4-ploeg

 

Alle uitslagen van de slotspeeldag:

  • FCM – Lubbeek: 4-1
  • Berg-Op – Tildonk: 2-0
  • Erps-Kwerps – Meerbeek: 2-4
  • Bierbeek – Lovenjoel: 8-3
  • Hoeilaart – KDN United: 3-2
  • Vossem – Kessel-Lo: 0-2
  • Tremelo – Eizer: 0-0

 

Uit Het Nieuwsblad (van 6/5):

“Moorsel kwam verrassend sterk voor de dag en bracht fris voetbal. Die aanpak legde de thuisploeg geen windeieren en Moorsel stond halfweg 3-0 voor. Lubbeek probeerde zich na de rust terug in de match te knokken, maar slaagde er niet in het pantser van het thuisteam te kraken.”

 

En datzelfde Nieuwsblad had op 8/5 een interview met uitblinker Flemming Jorgensen, die 3x scoorde: