P4-team laatste in allereerste seizoen

Door het vroegtijdige seizoenseinde heeft het Moorselse p4-team geen eventuele remontada meer kunnen uitvoeren. Het eindigt het allereerste seizoen in zijn bestaan op de laatste plaats.

Dat het een moeilijk seizoen zou worden, wisten we al op voorhand. Een groep jonge spelers zonder ervaring droppen in het grotemensenvoetbal, dan weet je dat ze door een leerproces zullen moeten gaan.

En dat blijkt ook al snel, de 1e duels gaan verloren. Eind september volgt een 1e hoogtepunt, met het allereerste puntje (1-1 tegen Huldenberg). Midden oktober volgt een 2e gelijkspel (4-4 tegen Veltem), maar verder raakt het p4-team niet meer in de herronde.

Ook de terugronde verloopt lange tijd moeizaam, maar op schrikkeldag 29 februari is dan toch de lang verhoopte 1e zege een feit: 1-0, en dan nog wel in de derby tegen Tervuren-Duisburg! En met nog duels te gaan tegen de 4 ploegen net boven Moorsel (Hever, Plenke Werchter, Tremelo & Vossem), is zelfs een remontada plots een mogelijkheid.

Maar dan gooit het coronair roet in het eten. De competitie wordt eerst opgeschort en dan helemaal stilgelegd. Moorsel blijft ook na de herberekeningen door de bond steken op 5 punten en eindigt het seizoen officieel als rode lantaarn.

Geen nood, we hebben veel geleerd. Proficiat aan alle spelers voor hun aanhoudende inzet! En volgend seizoen zetten we een nieuwe stap vooruit!

Herent werd zoals verwacht met voorsprong kampioen. Op het podium staan ook nog Boortmeerbeek en KFC Werchter.

==> Check hier het volledige eindklassement.

https://twitter.com/fcmoorsel/status/1244901131182133249

==> En zo werd het plotse seizoenseinde aangekondigd: