FCM krijgt kunstgrasveld!

De kogel is door de kerk: FC Moorsel krijgt een kunstgrasveld! Het schepencollege van de gemeente heeft die beslissing principieel goedgekeurd. De aanleg van het veld aan de Vinkenlaan is gepland in mei 2020, dus na het volgende voetbalseizoen.

 

 

Wie de voorbije weken nog langs het voetbalveld aan de Vinkenlaan is gepasseerd, heeft gemerkt dat het seizoen opnieuw een beetje te lang heeft geduurd voor onze geliefde grasmat. Zand en hobbels maakten tikitaka-voetbal de laatste tijd bijna onmogelijk. Een onvermijdelijk gevolg van de vele ploegen die wekelijks aan de slag zijn in Moorsel. 

Het Moorselse voetbalveld was de voorbije jaren een beetje het slachtoffer van het succes van de club. Er kwamen steeds meer jeugdploegen bij – denk maar aan U15, verschillende meisjesploegen … -, waardoor de druk op het veld toenam, met de gekende gevolgen voor de grasmat. 

Maar aan het bij periodes aanmodderen/aanzanden komt binnen een jaar een einde, zo belooft de gemeente Tervuren. Het schepencollege heeft immers de aanleg van een kunstgrasveld aan de Vinkenlaan principieel goedgekeurd. Die aanleg zou na het volgende seizoen gebeuren. 

“Het groeiend aantal ploegen creëerde een toenemend capaciteitsprobleem op het grasterrein aan de Vinkenlaan. De aanleg van een volwaardig kunstgrasveld in Moorsel moet dit probleem oplossen”, klinkt het.

Het aftellen kan beginnen!

 

==> Lees ook het volledige persbericht, en andere berichten die we over de plannen schreven: 

 

Kunstgrasveld: FCM-voorzitter juicht beslissing toe

 

Kunstgrasveld: ook in media