Kunstgrasveld: FCM-voorzitter juicht beslissing toe

Gert Craessaerts, de voorzitter van onze voetbalclub, reageert opgelucht nu de beslissing eindelijk is genomen om aan de Vinkenlaan een kunstgrasveld aan te leggen. 

Door de overvloed aan trainingen en matchen was ons terrein vaak onbespeelbaar, en een kunstgrasveld is de enige manier om de toekomst van de club op lange termijn veilig te stellen”, stelt de president. “Deze beslissing van het schepencollege en de duidelijke timing nemen veel onzekerheid weg bij bestuur, spelers en ouders. En dat was hoognodig.”

 

 

Het schepencollege van de gemeente Tervuren keurde de aanleg van het kunstgrasveld principieel goed, zo meldde de gemeente in een persbericht. De aanleg zou in mei 2020 gebeuren, dus na het volgende voetbalseizoen. 

 

 

Het Moorselse voetbalveld was de voorbije jaren een beetje het slachtoffer van het succes van de club, dat te danken is aan “de goede inzet en het knappe werk van een aantal vrijwilligers”, zoals de gemeente terecht opmerkt. Er kwamen steeds meer jeugdploegen bij – denk maar aan U15, verschillende meisjesploegen … -, waardoor de druk op het veld toenam, met de gekende gevolgen voor de grasmat. 

“Met de aanleg van een kunstgrasveld komen we tegemoet aan de gerechtvaardigde en nijpende vraag van de club”, zo luidt het nog. “Wij vinden het belangrijk om het waardevolle vrijwilligerswerk van clubs te ondersteunen en onze jongeren voldoende gelegenheid tot sporten te bieden.”

De gemeente benadrukt ook dat de verdere uitwerking van het dossier in nauw overleg met de mensen van FC Moorsel zal gebeuren. “Zij weten het best wat de praktische noden van het voetbalgebeuren zijn en we willen hun suggesties dan ook zoveel als mogelijk meenemen in het finale ontwerp van het nieuwe terrein.” 

 

==> Zie ook de aankondiging van het kunstgrasveld:

 

BREAKING – FCM krijgt kunstgrasveld!