DERDE WERELD BOYS — F.C.MOORSEL

-

FCM sleept punt uit de brand in de Derde Wereld

Verslag:

==> Geen traditioneel verslag (alhoewel, wie durft bij de Vet’s het woord traditioneel in de mond te nemen?) deze week, maar wel een nabeschouwing in de vorm van een interview met de succestrainer van de Moorselse ‘oudjes’. Stijn Janssen, dames en heren! Hij werd na het duel in de Derde Wereld aan de tand gevoeld – gelukkig niet aan zijn knieën – door (KM)…

 

  • Beste luisteraars, we staan hier op Bruineveld met de trainer Stijn Janssen van de Vets, na een slepende match met een verrassend einde. Nog op het laatste nippertje een 2-2 gelijkspel uit de brand gesleept. Hoe hebben jullie dit voor elkaar gebracht ?
  • STIJN JANSSEN (serieus): Aanwezigheid en geluk stonden centraal in onze tactiek. Met 11 man was dit ook een must.  Het hielp ook dat Timo ziek was en een (niet nader gedefinieerde) overdraagbare aandoening had. Zo verzwakte de tegenstander zienderogen. Van deze verzwakking hebben we op het einde van de match dankbaar gebruikgemaakt. We kunnen ook bevestigen dat Timo aan de beterhand is, dankzij een cocktail van antibiotica, Dafalgan, Duvel, Rage Against the Machine en de warme genegenheid van de ploeggenoten.

 

  • Hoe komt het dat jullie er in het begin er precies niet echt bij waren? De Vets kwamen de eerste 75 minuten er werkelijk niet aan te pas.
  • JANSSEN (streng): De opwarming blijkt de achilleshiel van de ploeg. Telkens opnieuw slagen we er niet in de juiste song te vinden, zodat we de wedstrijd niet in het juiste matchritme aanvatten.  Een werkgroep buigt zich nu over een playlist voor de volgende matchen. Dit euvel wordt daarmee definitief opgelost.

 

  • De twee goals, een streep van Johan en een plaatsbal van Kristof na een carambole in de carré, mochten er wel wezen.
  • JANSSEN (bevestigend): Inderdaad, nooit gedacht dat deze twee kerels tot zoiets in staat waren.  Het moet toch voornamelijk met geluk te maken hebben. Gelukkig dat we vandaag Geluk in onze tactiek hadden opgenomen.

 

  • De sfeer blijkt goed in de groep. Maar boze tongen beweren dat zeep op de vloer werd gespoten, om tijdens het douchen Serki onderuit te laten gaan. Hij zou “in vol ornaat” op de koude douchvloer gelegen hebben, wat op enig hoongelach van de ploegmaten kon rekenen. Klopt dit gerucht?
  • JANSSEN (glimlacht en afwimpelend):  Serki heeft ervaring met schwalbes.  Ik ben ervan overtuigd dat hij deze val zelf veinsde, juist om de ploeggeest nog te versterken. We hebben er dan ook hartelijk om gelachen.

 

  • Dank voor dit interview, Stijn. En wat zijn uw toekomstplannen ?
  • JANSSEN (in dubio): Ofwel blijf ik trainer, ofwel keer ik terug naar het scheidsrechterschap. De kerstperiode laat toe om alles eens rustig op een rijtje zetten, en de kerstmercato met glühwein dient uitsluitsel brengen. (KM)