ERC. HOEILAART — F.C.MOORSEL

-

FCM houdt makkelijk stand na perfecte halfuur

FCM speelde met: Jordi, Lowie, Storm, Arthur VL, Keano, Viktor, Santino (1), Eaun, Arthur M. (2).

Verslag:

De laatste match van dit seizoen is een uitwedstrijd in Hoeilaart. Thuis kregen we van De Doenders een rammeling, maar dat was met een heel andere (wat mindere) selectie. Deze volwaardige a-ploeg (ondanks dat Fansu helemaal niet opdaagt en Viktor bij de start van de wedstrijd nog rustig komt aangesjokt) moet minstens de evenknie zijn.

En meer zelfs! Het eerste half uur moet er door de coach gewoon niks bijgestuurd of aangestipt worden. Moorsel speelt perfect combinatievoetbal en countert het gewoon keer op keer lekker uit. 0-4 is het resultaat. De tweede van Mullie is een beauty, waarbij hij het halve veld oversteekt en een streep onder de lat trekt.

Daarna is het meer en meer verdedigen geblazen voor Moorsel, maar het houdt al bij al goed stand. Hoeilaart maakt het bovendien makkelijker door enkele grote kansen vakkundig over of naast te trappen. Of Jordi houdt zijn netten zelf schoon. In de aanloop naar het eerste tegendoelpunt, lost Jordi wel ongelukkig de bal. Op de uitvallende bal, maakt de thuisaanvaller al dan niet een fout op Jordi, maar de 1-4 is wel een feit. Pas in het laatste kwart kan Moorsel terug wat kansen creëren, maar scoren lukt niet meer. De 2-4 van Hoeilaart komt te laat voor de zege.

De winst is dus voor Moorsel, dat een sterke wedstrijd speelde. Keano is – dankzij zijn tomeloze furie – misschien wel de uitblinker. Euan die vandaag kwam versterken, deed meer dan zijn duit in het zakje op de rechtse flank. Maar de collectieve prestatie was sowieso top vandaag.

Mooie afsluiter van een eerder evenwichtig seizoen, waarin toch net iets te veel werd verloren (7 x winst, 6 x gelijk, 9 x verloren). Maar we onthouden vooral het mooie voetbal dat bij momenten door deze U12-ploeg op de mat werd gelegd. (SV)