F.C.MOORSEL — KVC. KESSEL-LO 2000

meer

Speeldag 2: Dames halen uit op 2e speeldag

Opstelling: Janssens, Kockaert, Cumps, Vander Hulst, Vansevenant, Gielens, Chobanova, Roberti, Spreutels, Joo, Vlaeminck // Lapiere, Van Neck.

In ’t kort: De Moorselse Dames hebben  op de 2e speeldag voor het eerst van zich laten spreken. Ze stuurden Kessel-Lo, dat vorige week z’n openingsmatch gewonnen had, met zware 7-0 cijfers huiswaarts.

FCM ontbond vooral na de pauze z’n duivels. Halverwege stond het “maar” 2-0, maar in de 2e wedstrijdhelft volgden nog 5 doelpunten. Op het scorebord verschenen de namen van Vander Hulst (2x), Spreutels, Cumps, Kockaert, Joo en Gielens.

Uitgebreid verslag:

Na een zware voorbereiding, een moeilijke bekerwedstrijd en een onverdiende nederlaag met 10 speelsters op de openingsspeeldag, wilden de Dames in de thuiswedstrijd tegen Kessel-Lo een statement maken.

En al in de 1e minuten van het duel aan de Vinkenlaan werd het duidelijk dat ze met het figuurlijke mes tussen de tanden de bezoeksters weinig zouden gunnen. Moorsel toonde wilskracht, volwassenheid en de wil om als team te domineren, en kon zo Kessel-Lo aanhoudend onder druk zetten. De 2-0 ruststand was meer dan verdiend.

De coach moest tijdens de pauze weinig extra impulsen geven, maar vroeg alleen om de offensieve druk te behouden en om deze match als een volwassen ploeg op het einde van de 90 minuten naar ons te trekken.

Een boodschap die niet in dovemansoren viel. De dames bleven werken als ploeg en bleven druk ontwikkelen. Dat werd beloond met maar liefst 5 bijkomende goals. Eindstand 7-0 dus, inderdaad een statement!

Op het scorebord verschenen de namen van Vander Hulst (2x), Spreutels, Cumps, Kockaert, Joo en Gielens.

Als deze prestatie representatief is voor wat de standaard kan worden van de Damesploeg deze jaargang, dan is alles aanwezig om er een topseizoen van te maken. .. (JR)

 

Commentaar trainer:

Het zal weinig verbazing wekken dat de trainer een tevreden man was, zo liet hij op facebook blijken:

 

Alle uitslagen:

  • Veltem – Tervuren-Duisburg: 4-7 (o.v.)
  • Zichem – Kortenaken: 0-9
  • FCM – Kessel-Lo: 7-0
  • Tienen – Wijgmaal: 9-1
  • RWDM – Vissenaken: 9-2
  • Mazenzele Opwijk – Perk: 0-11

 

Uitslag

TeamGoals
F.C.MOORSEL7
KVC. KESSEL-LO 20000