F.C.MOORSEL — KVC. STERREBEEK

-

Tweede zege van seizoen

FCM speelde met: Ibe, Storm (1), Nathan, Lowie (2), Jonas, Seppe (1), Victor, Siebe, Lars (1), Yuma, Alex.

Verslag:

De match is nog niet goed en wel op gang gefloten of Lowie trapt Moorsel op 1-0. Beter kan je niet beginnen. Dit Sterrebeek – de tweede ploeg, tegen de a-ploeg verloren we voor Nieuwjaar steeds kansloos – is een maatje te klein voor ons. Maar ondanks het duidelijke overwicht, komt Moorsel alweer moeilijk tot scoren.

FCM domineert van begin tot eind, zonder al te veel moeite. En ook dus zonder zijn kansen af te werken, helaas. Na een resem kansen, kan Seppe in kwart twee pas, na goed druk zetten, de scoren verdubbelen.

Een kwartier later, mist Lars eerst een nieuwe kans alleen voor doel (onbesuisd in 1 tijd naast), maar een tweede poging (op voorzet van Victor), schiet hij door de vingers van de Sterrebeek-goalie binnen. 3-0. Aan de overzijde is Ibe werkloos, tot hij toch subliem een vrijtrap in de hoek uit zijn doel duwt. Briljante reflex!

In het laatste kwart probeert Moorsel weer beter te combineren en dat loont. Storm kan een teruglegger laag binnenschieten. En Lowie maakt de mooiste van de wedstrijd met een volley-schot in de hoek. Sterrebeek redt finaal wel de eer na mistasten van Nathan, maar die eerredder komt veel te laat.

5-1 winst dus, een makkelijke, ruime en logische zege. Toch deed FCM net iets te weinig met het vele balbezit en moet het nog veel efficiënter zijn kansen proberen af te maken.

Werkpunt dus, al heeft deze zege (nog maar de tweede van het seizoen) toch wel deugd gedaan! (SV)