KAC. BETEKOM — F.C.MOORSEL

-

Mooie afsluiter van leuk seizoen

FCM speelde met: Daan, Ward (2), Loïc, Victor (c), Jules, Lennox, Ethan (1), Sam, Max (1), Stef (2).

 

 

Verslag:

In de heenronde hadden de U10’ers te kampen met een complete offday en enkele afwezigen tegen Betekom. Het werd toen dan ook een afstraffing en de zwaarste nederlaag van het seizoen. Dit keer waren die erop gebrand om te laten zien dat zij ook kunnen voetballen.

Maar ook Betekom blijkt een sterke ploeg. Het eerste kwartje gaat op en af. FCM probeert het combinerend, Betekom rekent meer op afstandsschoten. Het eerste kwart stevent af op een 0-0, tot wanneer Ethan op de lat schiet en Stef er snel bij is om de bal binnen te schieten. 0-1 na het eerste kwartje.

Het tweede kwart blijft het spel op en af gaan. Het is Betekom dat eerst de gelijkmaker lukt. Iets later wordt er slecht uitverdedigd door Betekom en lukt het Max om de bal te veroveren. Hij maakt het af en FCM terug op voorsprong. Nog in datzelfde kwart lukt Betekom de 2-2. Beide ploegen gaan de rust in met een gelijkspel.

Het derde kwart komt er de traditionele inzinking. Niets lukt nog, er wordt laks verdedigd en Betekom loopt tot 4-2 uit.

Het laatste kwart van de wedstrijd (en van de competitie) geven de FCM’ers alles wat ze nog in zich hebben. De 4-3 van FCM is de mooiste goal van de wedstrijd. Ward stuurt Ethan met een enig mooie pas diep. Ethan blijft heel rustig en tikt naast de uitgelopen keeper binnen. Maar ook Betekom blijft knokken en scoort de 5-3. Maar nog gaan de kopjes van FCM niet naar beneden. Ze blijven knokken en Betekom krijgt het steeds moeilijker. Ward verovert de bal op het middenveld en haalt van ver uit. 5-4 en onze U10’ers ruiken de overwinning. Iets later steekt Victor de bal op rechts door naar Stef. Wanneer die ziet dat de keeper niet ideaal opgesteld staat, schiet hij scherp op doel ipv voor te zetten. Bal binnen tussen keeper en paal en 5-5.

FCM gaat nu vol voor de overwinning. Betekom krijgt het steeds moeilijker. Het is Ward die uiteindelijk de wedstrijd beslist. Na een pas van Max kan hij oprukken en schiet hij van ver via de paal binnen 5-6. FCM wil dit niet meer uit handen geven waardoor Ethan in al zijn enthousiasme nog tackelt langs achter. Per ongeluk uiteraard, maar niet leuk voor betrokken speler.

U10 houdt deze fel bevochten overwinning uiteindelijk vast. Een mooie afsluiter van een seizoen waarin vaak gewonnen werd, vaak mooi voetbal werd gespeeld en het vaak zeer spannend was. Proficiat met jullie vooruitgang, jongens! (TT)