KFC. EPPEGEM — F.C.MOORSEL

-

Elke ploeg een helft

FCM speelde met: Jordi, Santino, Arthur VL, Lowie, Storm, Fansu, Viktor (1), Keano, Arthur M (1), Lars (1).

Verslag:

Er staat een strakke zijwind over het synthetische veld in Eppegem, maar die beïnvloedt nauwelijks het spel. Te meer omdat beide ploegen het liefst voetballen (en zo op hun best zijn) over de grond.

De thuisploeg doet dat met verve in de aanvang, maar het is Moorsel dat door een snelle counter de score opent, via Mullie. Op een diefje weliswaar, want Eppegem drukt het hele eerste half uur Moorsel op zijn eigen helft, maar als bij wonder staat het halfweg maar 1-1. Dat heeft Moorsel vooral te danken aan een aantal Eppegemse missers en een secuur keepende Jordi.

Het derde kwart begint U12 dan weer wel verzorgd en snel te combineren. Het levert meteen resultaat op, want Lars kan de 1-2 binnentikken. Maar Eppegem profiteert meteen, wanneer Vanlammeren de bal wat ongelukkig door de benen laat doorschieten. De bordjes hangen weer gelijk. Toch is Moorsel niet van slag, want Viktor bekroont een hele sterke wedstrijd met een doelpunt: 2-3. Even later, schiet diezelfde Viktor op de paal. In doelkansen heeft FCM het evenwicht hersteld, na een ondermaats eerste half uur. Maar door opnieuw individueel mistasten in de Moorselse defensie, krijgt Eppegem de 3-3 op een schoteltje cadeau.

In het laatste kwart, vallen er geen doelpunten meer. Wel nog even opschudding, wanneer Fansu (na een ongelukkige, doch stevige fout) zowaar een gele kaart krijgt van de ref. Helaas is Fansu daardoor zo verbouwereerd, dat hij de rest van de match niet meer aan voetballen toekomt. Toch een beetje oppassen, ref, met dit soort sancties op deze leeftijd?

Het blijft 3-3. Ondanks een slap begin, had Moorsel deze wedstrijd uiteindelijk zelfs nog kunnen (moeten?) winnen. Maar al bij al is een gelijkspel zeker een juiste weergave! (SV)