Verslag – Seizoen Veteranen duurt helft te lang

Vet’s kunnen voorsprong niet vasthouden bij Rekencentrum

 

FCM speelde met: Michel Leunis, Jo Ureel, Steven Verdeyen, Kristof Mullie, Pieter Claes, Jan Schroyens, Stefaan Sansen, David Serkeyn, Björn Steuts, Pieter Van Lammeren, Peter Coenaers, Erwin Ramaekers, Frederik Ureel.

 

==> verslag onder de foto

 

Verslag: 

De slotwedstrijd van het seizoen was amper begonnen of Moorsel stond al 0-1 in het krijt. Een diepe bal langs rechts, voorzet en plaatsbal waren voor thuisploeg Rekencentrum voldoende om op voorsprong te komen.

Maar FCM organiseerde zich en knokte zich terug in de match, die gespeeld werd op het grote kunstgrasveld van het jeugdcomplex van OHL. Veel ruimtes dus, waar beide ploegen van gebruik probeerden te maken. Dat resulteerde in een aangename 1e helft, waarin het spel goed op en neer ging.

Moorsel begon te dreigen, met enkele corners tot gevolg, en kwam uiteindelijk langszij via Mullie. Die zorgde nadien ook voor de voorsprong door slecht uitvoetballen van de thuisploeg met een streep genadeloos af te straffen. Tussendoor waren er enkele hete standjes voor de Moorselse goal, waarbij gelegenheidskeeper Michel een paar keer meer met geluk dan met kunde – met ongeveer alle lichaamsdelen behalve zijn handen – een 2e tegengoal verhinderde.

 

==> verslag gaat voort onder foto

 

Na de pauze werden de ruimtes alleen maar groter, en Rekencentrum maakte er het best gebruik van. Bij oranjezwart waren er daarentegen te veel slordigheden. Het geluk van keeper Chelle was ook opgebruikt, want al snel stond het 2-2, na een carambole waarbij Chelle en Claes betrokken waren.

Ook de 4-2 in de slotfase was overigens een cadeautje, nadat Rekencentrum ook al op voorsprong was gekomen.

Een verdiende zege voor de thuisploeg, maar het moet gezegd: bij FCM deed iedereen zijn stinkende best. En de uitslag had er anders kunnen uitzien, als Serkeyn niet de grootste kans van de match – met een doorsteekpas alleen voor de keeper gezet – verkwanseld, verprutst en naar de vaantjes geholpen had 😉

Het seizoen duurde dus bij wijze van spreken een helft te lang. Maar de Veteranen hebben er een prima seizoen op zitten, en dan vooral een knappe terugronde waarin pas in april voor het eerst verloren werd.

De Moorselse ‘oudjes’ doen er dan ook een seizoen van vriendschappelijke wedstrijden bij.  (FUL)