Verslag – Veteranen “Ploeg van’t Stad”

Vets makkelijk en verdiend “Ploeg van’t Stad”

 

FCM speelde met: Jakob Falk, Pieter Claes, Erwin Walraevens, Peter Coenaers, Bart Vannetelbosch, Steven Verdeyen, Mo Kaba, Kevin Soenens, Stefaan Sansen, Kristof Mullie, Niels Goovaerts, Joël Vannetelbosch, David Serkeyn, Stef De Cock, Jonathan Roggeman, Teuvo Taeymans.

 

 

Verslag:

Een erg ruime selectie treedt aan voor dé derby van ’t jaar, Moorsel – Tervuren, in wat niet de laatste match, maar wel de laatste thuismatch van het seizoen moet worden voor de Veteranen. Bruynooghe haakt zelfs nog af bij de opwarming door een pijnlijke lies.

Grassprieten beginnen stilaan zeldzaam te worden aan de Vinkenlaan, maar de thuisploeg gaat bij aanvang het best om met de botsende, hobbelende bal. Al krijgt Tervuren wel de eerste corner. Falk en Walraevens hinderen mekaar wat en gaan beiden onder de bal door, aan de tweede paal kan de Tervuurse spits het leer vrij binnenduwen.

Toch is Moorsel niet van slag. Op een van zijn volgende aanvallen, wordt Goovaerts onderuitgetrokken in de rechthoek. Ref Ramaekers wijst resoluut naar de stip en Goovaerts zet zelf de bordjes weer in evenwicht. En even later trapt Serkeyn een vrijschop vanop 30 meter pardoes onder de lat binnen. Nog voor rusten heeft FCM de situatie helemaal rechtgezet, wanneer De Cock Mullie vrijspeelt en die krult de bal netjes naar de tweede paal in het netje: 3-1.

Na de rust wordt het Moorselse overwicht nog duidelijker en worden de defensieve gaten bij Tervuren alsmaar groter. Sansen tekent dan voor de goal van de avond. Vanop de links half dribbelt hij zich voorbij alles iedereen om alleen op doel af te gaan en de bal door de benen van de doelman binnen te schieten, goed voor 4-1. Prachtig! En wanneer Verdeyen Goovaerts diep stuurt, laat ook die de kans niet liggen en staat het zowaar 5-1. Daarna wringt Goovaerts wel nog een drietal zuivere kansen vakkundig de nek om.

In het slot steekt Tervuren wel nog eens de neus aan het venster. Bij een eerste solo op doel af, haalt Falk de bal wel nog uitstekend uit de voeten. Daarna lukt een tweede goaltje wel nog voor de bezoekers.

5-2 dus, ruime verdiende zege, en Moorsel mag zich dus zes maanden ‘Ploeg van ’t Stad’ noemen.

Van de laatste thuismatch werd nog geprofiteerd om enkele mensen in de “bloemetjes” te zetten. Zoals daar zijn:

  • Pom en Polle om de kantine te doen dit seizoen
  • sponsor Kine-Coach Jakob
  • Keukenmensen Katia en Geert, die met het vlees van speler-slager Joël  lekkere hamburgers bakten.

Maar, niet vergeten: de Moorselse Kalendercommissie heeft dus wel nog een match gepland volgende week in en tegen Rekencentrum. Nog een keer vlammen dus, voor de dit seizoen écht afsluiten. (SV)