* E. EIZER - GR. VOSSEM : 2-3.

-----

* FC. MOORSEL - KV. TERVUREN : 4-1.

Moorsel speelde met: Dutilleux, Stassart (40' Van Dongen), Feyaerts, Janssen (40' Machtelinckx), Deleul, Craessaerts, Dewit, De Raeve, Denayer, St. Vercarre (60' Wierpand), Sv. Vercarre (60' Vekeman).

VERSLAG: Voor de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen brengt trainer JM vier nieuwe gezichten aan de aftrap. Tegen tweedeprovincialer Tervuren - die verre van compleet zal blijken - betekent dat voor de nieuwe jongens onmiddellijk een kans om "iets" te tonen.
En dat gebeurt ook. De eerste die zich kan tonen is keeper Erold Dutilleux. Een eerste kopbal van Tervuren gaat nog gewoon over, maar na een tiental minuten is de doelman attent genoeg om een nieuwe kopbal in hoekschop te verwerken.
Na de eerste prikjes van Tervuren neemt FCM het spel in handen. Achterin leidt nieuwkomer Feyaerts de verdediging alsof hij daar al zijn hele leven staat en op het middenveld kan Dewit het spel verdelen, gesteund door stofzuiger Gette. Nieuwkomer Tim De Raeve speelt net voor dit duo en kan, net als Dewit, regelmatig voor doel opduiken.
Een eerste kans, via een goed opzittende Stijn Vercarre, gaat voorlangs. Het eerste driehoekje van de match, De Raeve-St. Vercarre-Dewit, brengt deze laatste alleen voor de keeper, maar tot twee keer toe kan Wise niet besluiten.
Rond het halfuur is er een knappe loopactie van Denayer, gezien door Stijn Vercarre die op het goede moment de pass geeft en Nico gaat voorbij de keeper en werkt mooi af (1-0). Tervuren kan voor rust enkel nog met een kopbal dreigen, maar opnieuw is Erold paraat.
In de tweede helft verliest Tervuren aan kracht op de centrale as en Moorsel profiteert snel en optimaal. Al na een vijftal minuten verdubbelt Denayer de score. Na opnieuw een pass van Stijn Vercarre, gaat Nico op kracht zijn man voorbij en volleyt de bal laag in de verste hoek (2-0).
Moorsel gaat door en Stijn Vercarre profiteert van onzekerheid in de Tervuurse defensie om alleen op de keeper af te gaan. Stijntje blijft kalm en het staat 3-0. Nog voor het eerste kwartier van de tweede helft helemaal om is, staat het ook 4-0. Keeper Erold met de lange uittrap en Tim De Raeve scoort simpel.
Daarmee is de wedstrijd wel gespeeld. Tervuren kan geen vuist maken, al kan ancien Versauw nog milderen tot 4-1. Een van de enige keren dat de voorhoede van Tervuren in kansrijke positie komt.
David Vekeman en Warlos Wierpand maken nog hun entree bij FCM, maar aan de stand verandert niets meer.
Een mooi resultaat voor een eerste match, maar dat is al bij al bijzaak in deze fase van de voorbereiding. Zondag volgt de finale van de Tervuurse beker tegen Vossem.

-----

TROOSTING:
E. EIZER - KV. TERVUREN A : 0-5 (?)

-----

FINALE:
GR. VOSSEM - FC. MOORSEL : 0-1

Moorsel speelde met: G. Verdeyen, Stassart, Machtelinckx, Feyaerts, Van Dongen (20' Deleul), Dewit, Denayer, De Raeve (55' Perdieus), Pinto (65' Vekeman), St. Vercarre (65' De Brouwer), Sv. Vercarre.

VERSLAG: Moorsel is de eerste helft veruit de betere ploeg en scoort na een twintigtal minuten, wanneer De Raeve een voorzet van Denayer kan inkoppen. Er volgen nog een drietal grote kansen, maar afwerken lukt niet. In de tweede helft wordt een doelpunt van Feyaerts afgekeurd en opnieuw worden enkele kansen gemist. Het matcheinde is voor Vossem, maar tot uitgespeelde kansen komt het niet. Zo wint FCM de Beker van Tervuren.