25/10 19:30 RFC. EVERE A - TEMPO OVERIJSE B 3 - 2
26/10 15:00 FC. KOSOVA SCHAERBEEK A - FC. MOORSEL 2 - 0
26/10 15:00 KFC. MUIZEN - KFC. PEUTIE 0 - 1
26/10 15:00 GR. VOSSEM - STADE EVEROIS RC 3 - 1
26/10 15:00 ST. MEERBEEK - ERC. HOEILAART A 2 - 2
26/10 15:00 FC. MELSBROEK - SP. ERPS-KWERPS 1 - 2
26/10 15:00 FC. PERK - KCS. MACHELEN 2 - 3

FUTLOOS MOORSEL VERLIEST OP KOSOVA

Verslag :

In het ooit ongetwijfeld glorieuze, maar nu erg vervallen stadion van Crossing Schaarbeek ging Moorsel op zoek naar een vierde zege op rij. Die zou oranjezwart weer helemaal in het peloton van het klassement brengen. Tegenstander Kosova beloofde een taaie, technisch voetballende brok te worden.
Door de afwezigheid van Steven Deleul bracht trainer Bert David Vekeman voor het eerst aan de aftrap, Pinto verhuisde naar de rechterflank. De tegenstander goed gegroepeerd opvangen was de boodschap.
Maar Moorsel begon als een slappe vod aan de partij en Kosova domineerde zonder moeite. Vooral de Schaarbeekse flanken waren razend gevaarlijk en zorgden keer op keer voor paniek in de Moorselse verdediging. Gelukkig waren de Brusselaars weinig trefzeker. Als de bal dan toch eens tussen de palen belandde, was er nog doelman Erold om de meubelen te redden.
Schaarbeek kreeg zo een drietal uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar slaagde daar niet in. Zelfs niet op penalty, gefloten na een aangeschoten handsbal. De elfmetertrap ging tegen de linkerpaal en dan voorlangs.
0-0 dus aan de rust en Moorsel leek het geluk aan zijn kant te hebben. Vol goede moed werd de tweede helft aangevat, maar de bezoekers slaagden er niet in greep te krijgen op de wedstrijd. Kosova bleef domineren en kwam na een kwartier in de tweede helft toch op voorsprong toen hun spits van aan de carré kon aanleggen. Pas na de 2-0 - een binnengekopte voorzet een kwartier na de eerste goal - kon Moorsel een beetje opschuiven richting doel van de tegenstander.
Er kwamen zelfs nog twee kansen. Bij de eerste konden noch David noch Pinto aan de scherpe voorzet, de tweede kans werd door Carlos tegen de paal gevolleyd.
Een oververdiende overwinning voor Kosova. Moorsel heeft met 9 op 12 weliswaar een goede maand oktober achter de rug, maar mist net de aansluiting met de middenmoot. FCM staat nu twaalfde met tien punten. Dat maakt dat in de volgende westrijden - tegen toppers Zemst en Rode - punten meer dan welkom zouden zijn. De verloren punten uit het zwakke seizoensbegin (denk maar aan Perk, Machelen, ...) moeten immers ergens teruggewonnen worden... (FUL)

Ploegopstelling : E. Dutilleux, I. Schapdryver, W. Machtelinckx, F. Ureel, K. Stassart (75' B. Ockerman), G. Craessaerts, F. Pinto, P. Vangestel, St. Vercarre (60' C. Ensinas), D. Vekeman, G. Dewit. S. De Brouwer en G. Verdeyen bleven op de bank.

Doelpunten : 58' X 1-0, 73' X 2-0.

Gele kaarten : St. Vercarre, I. Schapdryver