08/11 19:30 RFC. EVERE A - ERC. HOEILAART A 0 - 0
09/11 15:00 VK. RODE - FC. MOORSEL 2 - 1
09/11 15:00 KFC. MUIZEN - FC. PERK 1 - 0
09/11 15:00 GR. VOSSEM - TEMPO OVERIJSE B 0 - 1
09/11 15:00 FC. KOSOVA SCHAERBEEK A - KFC. PEUTIE 4 - 0
09/11 15:00 ZEMST SP. - STADE EVEROIS RC 1 - 0
09/11 15:00 FC. MELSBROEK - ST. MEERBEEK 1 - 0
09/11 15:00 KCS. MACHELEN - SP. ERPS-KWERPS 1 - 1

RODE VERSMACHT LUSTELOOS MOORSEL

Verslag :

Moorsel lijkt wel aan een 'Ivo-curve' bezig: goed tegen Vossem, slecht tegen Kosova, goed tegen Zemst, en nu weer slecht tegen Rode. Oké, het was weliswaar tegen Rode, de tweede in de stand, maar een Moorsel dat minstens de linkerkolom als ambitie heeft, zou toch iets meer weerwerk mogen bieden.
Op het veld van Rode kwam Moorsel er eigenlijk al in de eerste helft - nochtans bergaf en wind mee - niet echt aan te pas. De betere combinaties werden door Rode op de mat gelegd en de duels door Rode gewonnen.
Dat neemt niet weg dat Moorsel op een diefje op voorsprong kwam. Een uittrap van de Moorselse keeper schoot voorbij de verdediging en Dewit was er als de kippen bij om de keeper op het verkeerde been te zetten (0-1). Moorsel dreigde in de eerste helft nog een tweede keer toen een vrije trap van Vangestel tegen de doelpaal belandde.
Aan de overkant dwong Rode twee kansen af: een keer dook goalie Erold gepast in de voeten van de aanstormende spits, een tweede maal verdween een lobbal net voorlangs.
In de tweede helft was het terreinvoordeel voor Rode, dat daar steeds goed weet mee om te gaan. De thuisploeg begon dan ook furieus aan de tweede helft en zag de inspanningen al na 5 minuten beloond met de gelijkmaker: een verre voorzet vanop rechts werd onhoudbaar - en vooral vrijstaand - binnengekopt.
Rode rook nu bloed. Moorsel werd volledig versmacht en geraakte nog amper over de helft. Grote kansen vloeiden daar voor de thuisploeg vooralsnog niet uit voort, maar de 2-1, zowat een kwartier voor affluiten, was oververdiend. Dit maal kwam de voorzet van links en gebeurde de afwerking met de voet. Via de paal ging de bal voorbij doelman Gunter, die nog maar net de geblesseerde Erold was komen vervangen. Van een Moorsels slotoffensief was geen sprake meer, zeker niet nadat Vangestel met twee keer geel van het veld was gestuurd.
Met Rode sloot FCM een vierluik tegen ploegen uit de top van het klassement af met 6 op 12. Op zich is dat niet slecht, maar het Moorselse spelniveau kent iets te veel schommelingen om met een gerust gevoel de eindsprint van de heenronde aan te vatten.
Die eindsprint begint over twee weken met de niet te onderschatten wedstrijd tegen de laatste in de stand, Stade Everois. Een thuiswedstrijd die absoluut gewonnen moét worden wil Moorsel voor de winterstop nog wat opschuiven in de rangschikking. Als Moorsel dan presteert zoals tegen Rode, zou Everois wel eens de eerste overwinning van het seizoen kunnen boeken... (FUL)

Ploegopstelling : Dutilleux (70' G. Verdeyen), I. Schapdryver, F. Ureel, S. Feyaerts, W. Machtelinckx, S. Deleul, G. Craessaerts, St. Vercarre (60' M. Leskens), G. Dewit (80' T. De Raeve), P. Vangestel, F. Pinto. M. Perdieus bleef op de bank.

Doelpunten : 15' Dewit (?), 51' X 1-1, 73' X 2-2.