13/12 19:30 FC. MOORSEL - FC. MELSBROEK 1 - 2
14/12 14:30 KFC. PEUTIE - ZEMST SP. 1 - 1
14/12 14:30 TEMPO OVERIJSE B - FC. KOSOVA SCHAERBEEK A 0 - 1
14/12 14:30 ERC. HOEILAART A - KFC. MUIZEN 1 - 3
14/12 14:30 SP. ERPS-KWERPS - RFC. EVERE A 2 - 1
14/12 14:30 ST. MEERBEEK - KCS. MACHELEN 1 - 0
14/12 14:30 STADE EVEROIS RC - VK. RODE 4 - 2

MELSBROEK BREEKT MOORSELSE THUISREEKS AF

Verslag :

Het Moorselse reeksje van opeenvolgende thuiszeges is na vijf eenheden afgebroken door Melsbroek. In de laatste wedstrijd van de heenronde en voor de winterstop kwam de luchthavenploeg met 1-2 winnen op het veld van FCM.
Met Melsbroek kwam een van de beste verdedigingen van de reeks - ondanks de lagere klassering - naar de Vinkenlaan. Scoren doen ze ook niet veel en het beloofde dus een gesloten wedstrijd te worden.
Het matchbegin was voor Melsbroek, maar echte dreiging zat er nog niet in de wedstrijd. Moorsel herstelde het evenwicht en rekende vooral op flitsen van een alweer bedrijvige Stijn Vercarre om iets te forceren.
Dat lukte ook, want na een goede twintig minuten haalde Stijntje de achterlijn en zijn strakke voorzet werd aan de tweede paal makkelijk binnengetikt door Deleul. De tot flankmiddenvelder omgeschoolde verdediger scoorde daarmee toch al zijn derde van het seizoen.
Na de voorsprong leek Moorsel de wedstrijd in handen te hebben. Er was nog een strafschopclaim van Stijn Vercarre, een volley naast van diezelfde Stijn en een schot voorlangs van Ivo, maar met de rust in zicht kwam Melsbroek toch opzetten. De bezoekers hadden ook bijna onmiddellijk succes: zwak Moorsels verdedigen en een slimme doorsteekpas leidden tot de 1-1 ruststand.
In de tweede helft was het opnieuw Melsbroek dat het best van start ging. Eerst nog enkel met een waarschuwing, maar na een kwartier spelen stonden de bezoekers toch voor. Een bal over de verdediging werd door de bezoekende spits goed afgeschermd en opzijgelegd; de knal was onhoudbaar voor de Moorselse keeper.
Nu kon Melsbroek doen wat het het beste kan: verdedigen. Het liet Moorsel komen, maar de thuisploeg kon geen opening vinden. Naarmate de wedstrijd vorderde verdween ook de organisatie en werd het gemekker bij de thuisploeg luider. Melsbroek hield vrij makkelijk stand en kwam er zelfs nog enkele keren gevaarlijk uit. Nog één keer kon Moorsel driegen, maar de kopbal op corner werd van de lijn gehaald.
Moorsel speelde niet agressief genoeg en te ongeorganiseerd, zeker in de tweede helft, om Melsbroek echt te bedreigen.Met het 1-2 verlies blijft Moorsel steken op 19 punten na de heenronde. FCM staat daarmee op een gedeelde elfde plaats. Het thuisrapport van de heenronde valt nog enigszins mee (15 op 24), maar op verplaatsing was het vaak huilen met de pet op (4 op 21). Het is duidelijk wat er in de terugronde beter moet. (FUL)

Ploegopstelling : E. Dutilleux, I. Schapdryver, W. Machtelinkcx, S. Feyaerts, F. Ureel, M. Leskens, St. Vercarre (80' G. Craessaerts), S. Deleul, P. Vangestel (73' K. Stassart), Sv. Vercarre, G. Dewit. G. Verdeyen en M. Perdieus bleven op de bank.

Doelpunten : 22' Deleul 1-0, 35' X 1-1, 57' X 2-1.

Gele kaarten : Vangestel