31/01 19:30 FC. MOORSEL - SP. ERPS-KWERPS 0 - 2
01/02 15:00 FC. KOSOVA SCHAERBEEK A - RFC. EVERE A 2 - 0
01/02 15:00 GR. VOSSEM - KFC. MUIZEN 2 - 1
22/03 15:00 KFC. PEUTIE - FC. PERK 2 - 2
01/02 15:00 STADE EVEROIS RC - ERC. HOEILAART A 3 - 3
01/02 15:00 VK. RODE - ST. MEERBEEK 0 - 0
01/02 15:00 FC. MELSBROEK - TEMPO OVERIJSE B 4 - 1
01/02 15:00 ZEMST SP. - KCS. MACHELEN 0 - 0

Twee foutjes bezegelen Moorselse lot

Verslag :

Moorsel zat voor het bezoek van de leiders uit Erps-Kwerps met wat selectieproblemen door de verschillende geblesseerden en geschorsten, iets wat de komende weken trouwens niet zal verbeteren. Twijfelgevallen Stassart, Ensinas en Sven Vercarre konden uiteindelijk toch starten aan de wedstrijd, zodat FCM enkel Vangestel en Feyaerts moest vervangen tegenover de week voordien.
De leiders namen het heft van de wedstrijd in handen, maar Moorsel speelde de hele eerste helft goed mee. De kansen waren schaars. Ramon kon een keer afgezonderd worden voor de Moorselse doelman, maar besloot net naast. Aan de overkant kon de thuisploeg enkel dreigen via een schot van Ensinas. 0-0 aan de rust.
Ook in de tweede helft leek Moorsel vrij gemakkelijk stand te houden. Aanspraak maken op een zege kon het niet, maar met een 0-0 tegen de leiders zou het al lang tevreden zijn.
Dat was misschien ook wel gelukt als de aandacht niet even was verslapt. Een Moorselse verdediger wilde net iets te mooi uitvoetballen, zag de bal afgesnoept door Erps-spits Ramon, die zelf vijf stations verder de 0-1 op het bord prikte.
Vijf minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen diezelfde verdediger bij een lange bal de keuze maakte om terug te koppen naar de doelman. Dat was de verkeerde keuze, want tussen verdediger en keeper stond nog ... Ramon. De 0-2 was een feit.
Moorsel kwam zelf niet verder dan enkele schermutselingen voor het Erpse doel op stilstaande fases.
Verliezen tegen de eerste, dat is geen drama. Erger is dat er elke week wel iemand in de fout gaat, én dat Moorsel weinig kansen creëert. Het balbezit blijft een probleem. Of zoals in de kantine achteraf te horen viel: "Jullie hebben nog geen vier passes na elkaar gegeven". Het feit dat die uitspraak ook enigszins klopt, dat neigt al meer richting een drama. (FUL)

Ploegopstelling : E. Dutilleux, S. Deleul (80' B. Ockerman), F. Ureel, W. Machtelinckx, K. Stassart, St. Vercarre, Sv. Vercarre, G. Dewit, G. Craessaerts (75' B. Vancaudenberg), M. Leskens, C. Ensinas (70' M. Perdieus). S. Meert bleef op de bank.

Doelpunten :72' Ramon 0-1, 78' Ramon 0-2.

Gele kaarten : Sv. Vercarre, B. Ockerman.