21/02 19:30 RFC. EVERE A - KFC. PEUTIE 1 - 0
22/02 15:00 GR. VOSSEM - FC. MOORSEL 1 - 1
22/02 15:00 KCS. MACHELEN - TEMPO OVERIJSE B 1 - 1
22/02 15:00 ST. MEERBEEK - FC. PERK 1 - 0
22/02 15:00 SP. ERPS-KWERPS - ERC. HOEILAART A 3 - 0
22/02 15:00 FC. MELSBROEK - ZEMST SP. 1 - 1
22/02 15:00 FC. KOSOVA SCHAERBEEK A - VK. RODE 4 - 0
22/02 15:00 KFC. MUIZEN - STADE EVEROIS RC 1 - 0

MOORSEL PAKT OP VOSSEM EERSTE PUNT IN VIJF WEDSTRIJDEN

Verslag :

Na de 0 op 12 van de voorbije weken drukte het mes steeds harder op de Moorselse keel. Op het veld van naaste achtervolger Vossem moesten punten worden gepakt om niet op de veertiende plaats te verzeilen. De Greunsjotters - ploeg die enkele weken geleden werd overgenomen door voormalig Moorseltrainer Alan Pauwels - volgden immers op slechts twee punten van Moorsel.
FCM-trainer Ockerman wijzigde na de wanprestatie van vorige week de opstelling en Moorsel ging met enkel bezette flanken spelen. Stijn Vercarre was het kind van de tactische rekening.
De wissels hielpen niet om Moorsel wakkerder aan een wedstrijd te laten beginnen, want al na minder dan een minuut keek het tegen een achterstand aan. Vossem counterde snel op een stilstaande fase, de thuisspits kon al te gemakkelijk zijn verdediger voorbij en plaatse de bal via de paal in doel (1-0).
Vossem bleef baas tijdens de eerste helft en FCM mocht van geluk spreken dat een tweede doelpunt werd afgekeurd wegens een fout op de doelman. Aan de overzijde kwam Moorsel niet verder dan schuchtere pogingen op vrije trappen.
Na de zoveelste verdiende bolwassing tijdens de rust kwam Moorsel stukken scherper uit de kleedkamers. Het drukte Vossem terug maar kon niet echt open kansen afdwingen. De goal hing wel in de lucht en kwam er toen Sven een center in doel kon werken (1-1). Moorsel drukte nog even door met een in extremis weggewerkte kopbal van Feyaerts. De ingevallen Stijn Vercarre kon nog eens alleen op doel af, maar werd onterecht afgevlagd voor offside.
Deze twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter was het sein voor een rondje fouten en gele kaarten, wat het spel zeker niet ten goede kwam. Moorsel zakte terug en Vossem lanceerde lange ballen vooruit. Vossemmiddenvelder Soenens trapte van ver tegen de paal, en de Moorselse keeper had nog een uitstekende redding in huis op een tweede streep.
Al bij al was 1-1 een billijke uitslag van de derby waarin elke ploeg een helft voor haar rekening nam, al had Vossem wel de grootste kansen. Beide ploegen schieten evenwel weinig op met de draw. Positief is dat voorlaatste in de stand Perk verloor, maar boven Vossem en Moorsel kon Muizen winnen. De kloof met de twaalfde plaats bedraagt nu toch al zes punten. Mogelijk kan FCM dat verschil volgende week wat kleiner maken, want dan komt uitgerekend Muizen op bezoek. (FUL)

Ploegopstelling : E. Dutilleux, F. Ureel, S. Feyaerts, K. Stassart, S. Deleul (45' St. Vercarre), S. Meert, M. Leskens (75' G. Craessaerts), B. Vancaudenberg, P. Vangestel, G. Dewit (83' B. Ockerman), Sv. Vercarre. G. Verdeyen bleef op de bank.

Doelpunten : 1' X 1-0, 65' Sv. Vercarre 1-1.

Gele kaarten :St. Vercarre, Craessaerts, Dewit, Leskens.