28/02 19:30 FC. MOORSEL - KFC. MUIZEN 2 - 0
01/03 15:00 STADE EVEROIS RC - RFC. EVERE A 0 - 6
01/03 15:00 ZEMST SP. - FC. KOSOVA SCHAERBEEK A 0 - 2
01/03 15:00 FC. PERK - SP. ERPS-KWERPS 1 - 3
01/03 15:00 TEMPO OVERIJSE B - ST. MEERBEEK 2 - 0
01/03 15:00 ERC. HOEILAART A - FC. MELSBROEK 3 - 1
01/03 15:00 KFC. PEUTIE - KCS. MACHELEN 1 - 0

Moorsel proeft weer van de overwinning

Verslag :

Moorsel proeft weer van de overwinning Na een hard bevochte punt vorige week tegen de buren van Vossem, kwam Muizen deze week op bezoek bij Moorsel. Het dateerde al van begin januari dat Moorsel nog eens kon winnen. Om terug aansluiting te vinden met de ruime middenmoot werd er maar beter gewonnen tegen het altijd stugge Muizen. Moorsel was gewaarschuwd want Muizen pakte de laatste weken een fraaie 19 op 24 en kon zich hierdoor in veiligere oorden nestelen. Bij Moorsel ontbraken nog altijd Schapdrijver en Machtelinckx, en ook keeper Dutilleux was out.
Het was Moorsel dat sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd begon met fris combinatievoetbal. Vooral Stijn Vercarre bleek een gesel te zijn voor de verdediging van de bezoekers. Tot uitgespeelde kansen kwam het niet bij beide ploegen.
De eerste echte grote kans kwam er via Stijn Vercarre die zich goed doorzette en eveneens een goede voorzet afleverde maar de bal werd hoog over het doel getrapt. Dit was het startsein voor Moorsel om meer druk naar voren te zetten. Wise kon alleen op doel afgaan maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal buiten.
Vijf minuten voor rust kon Sven Vercarre na een mooie assist van Meert de bal in de verste hoek binnenprikken. Het was voor de Moorselse spits zijn tweede doelpunt in evenveel weken. Muizen kon alleen dreigen met enkele ongevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn. Moorsel ging verdiend de rust in met een 1-0 voorsprong.
Na een echte ouderwetse donderpreek van de Muizense trainer (hoorbaar tot in de kleedkamer van Moorsel) begon Muizen steviger aan de tweede helft. De druk op het Moorselse doel werd opgevoerd. Op een stilstaande fase kwam Moorsel heel goed weg. Een speler van Muizen kwam na een onoplettendheid van de Moorselse verdediging moederziel alleen voor het doel maar kon niet afdrukken.
De Muizense overflakkering werd snel de kiem ingesmoord door een tweede Moorselse goal. Stijn Vercarre werd alleen de diepte ingestuurd en rondde de open kans mooi af. Na de 2-0 kwam Moorsel nooit meer in problemen. Muizen was aanvallend machteloos en stelde teleur. Sven Vercarre leverde nog een hard schot af maar dat werd uit het doel geranseld door de Muizense goalie.
Moorsel kan terugblikken op een sterke collectieve prestatie en een verdiende overwinning. Door deze overwinning krijgt Moorsel terug zicht op de staart van de middenmoot. Volgende week mag zeker niet verloren worden in Zemst om de aansluiting niet te missen. Dit zal dan wel moeten zonder de geschorste Leskens en Stijn Vercarre. (KS)

Ploegopstelling : G. Verdeyen, K. Stassart, S. Feyaerts, F. Ureel, St. Vercarre (75' S. Deleul), S. Meert, M. Leskens, G. Craessaerts (70' B. Vancaudenberg), G. Dewit, P. Vangestel, Sv. Vercarre (84' M. Perdieus). B. Ockerman bleef op de bank.

Doelpunten : 40' Sv. Vercarre 1-0, 56' St. Vercarre (2-0).

Gele kaarten : Leskens, St. Vercarre.