28/03 19:30 RFC. EVERE A - SP. ERPS-KWERPS 6 - 0
29/03 15:00 FC. MELSBROEK - FC. MOORSEL 1 - 1
29/03 15:00 ZEMST SP. - KFC. PEUTIE 0 - 1
29/03 15:00 FC. KOSOVA SCHAERBEEK A - TEMPO OVERIJSE B 1 - 1
29/03 15:00 KFC. MUIZEN - ERC. HOEILAART A 1 - 4
29/03 15:00 KCS. MACHELEN - ST. MEERBEEK 0 - 4
29/03 15:00 VK. RODE - STADE EVEROIS RC 2 - 0

Verslag :

Alweer een ideale mogelijkheid voor Moorsel om zich te vervoegen in de middenmoot van 3e E, maar het moet op het veld van Melsbroek wel een zestal spelers missen door schorsing en blessures. Bijkomend is dat Melsbroek een ploeg is waar FCM in het verleden met weinig plezier aan terug denkt.

De eerste helft is heel matig. De luchthavenploeg heeft het meeste balbezit en kan enkele malen gevaarlijk voor de goal van Erold verschijnen. De eerste pogingen gaan echter over en naast. Ook Stijn Vercarre kan 2x heel gevaarlijk uithalen maar beide schoten zoeven net over.
Tot halverwege de eerste helft de bal in de kleine rechthoek niet weggeraakt en via een (al dan niet Moorsels) been op de doellijn simpel wordt binnengetikt. De scheids- en grensrechter worden minutenlang belaagd, maar de 1-0 staat toch op het bord. Het zou het eerste protest in een lange rij worden, en zeker niet de laatste discutabele beslissing van de zeer jonge ref. Moorsel probeert zich toch opnieuw in de match te vechten en wordt volledig onterecht afgefloten als Ockerman alleen op doel kan afgaan. Alweer een achterstand bij de rust.

Na de rust is het eenrichtingsvoetbal naar het thuisdoel. Coach Bert wringt eerst nog twee torenhoge kansen de nek om, maar op een ideale voorzet van Ensinas moet de Fekke enkel zijn hoofd plaatsen om een verdiende gelijkmaker te scoren. Moorsel is helemaal op dreef en moet in staat zijn om de match helemaal te laten kantelen. De scheids eist echter in de laatste 10 minuten nog de hoofdrol op door 2x rood te trekken voor Moorsel (de ene al terechter dan de andere) waardoor FCM nog moet harken voor het punt.
Al bij al een verdiend gelijkspel, waarin elke ploeg een helft opeiste. Moorsel moet echter leren om meer te voetballen dan te zagen, anders worden het nog vijf pijnlijke weken. (SM)

Ploegopstelling : Dutillieux, Leskens, Feyaerts, Schapdryver, Meert, Machtelinckx, Vangestel, Vercarre St. (46' Perdieus), Vercarre Sv., Ockerman, Deleul (65' Ensinas - 85' Smets).

Doelpunten : 25' X 1-0, 75' Feyaerts 1-1 (Ensinas)

Gele kaarten : Dutillieux, Leskens

Rode kaarten : Feyaerts (80' 2x geel), Vercarre (85' 2x geel)