19/04 15:00 STADE EVEROIS RC - FC. MOORSEL 0 - 7
19/04 15:00 ST. MEERBEEK - RFC. EVERE A 3 - 3
19/04 15:00 SP. ERPS-KWERPS - KFC. MUIZEN 2 - 0
19/04 15:00 ERC. HOEILAART A - GR. VOSSEM 0 - 1
19/04 15:00 FC. PERK - FC. KOSOVA SCHAERBEEK A 3 - 2
19/04 15:00 TEMPO OVERIJSE B - ZEMST SP. 0 - 3
19/04 15:00 KFC. PEUTIE - VK. RODE 2 - 0
19/04 15:00 KCS. MACHELEN - FC. MELSBROEK 3 - 1

MOORSEL HAALT UIT

Verslag :

Na de povere vertoning op de vorige speeldag thuis tegen Rode, trok Moorsel naar het laatst geklasseerde Evere. Het was al van eind februari geleden dat Moorsel nog eens kon proeven van de overwinning. Meer nog: het dateerde al van oktober vorig jaar dat FCM nog eens buitenshuis kon winnen. Aangezien trainer Ockermans bijna over een volledige kern kon beschikken, waren de drie punten een must.
Onder een lentezonnetje werd de match op gang gefloten, weliswaar zonder "linnekesmannen". Tegen de verwachting in begon Evere met veel overgave en durf aan de wedstrijd. Lag het aan de concentratie of warmte, feit was dat Moorsel geen poot aan de grond kreeg het eerste kwartier. FCM kwam zelfs nog goed weg na enkele gevaarlijke fases. Een Everse aanvaller kon zich goed doorzetten op rechts maar zijn schot verdween in het zijnet.
Na een goed kwartier kwam Moorsel beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een doelpunt van Wise die alleen op doel kon afgaan en mooi afwerkte. Vanaf dit moment kantelde de match volledig en Moorsel kon zijn wil op leggen zonder echt goed voetbal te spelen. Nog voor de rust kon FCM de kloof uit diepen tot 0-4 met goals van Vangestel (afstandsschot) en twee van Vercarre. Evere kon slechts sporadisch eens dreigen maar bleek een maat te klein voor FCM.
Na de rust wijzigde het spelbeeld niet. FCM controleerde de wedstrijd en Sven Vercarre kon zijn status als topscorer van de ploeg kracht bij zetten met nog twee extra doelpunten. Evere kreeg nog een goedkope strafschop maar deze werd huizenhoog overgeschoten.
Een klinkende zege van FCM die met deze overwinning een stap zet om nog enkele plaatsen te winnen in het klassement. Volgend week moet FCM op bezoek bij Hoeilaart, dat nog strijdt om de tweede plaats. (KS)

Ploegopstelling : Verdeyen, Leskens, Schapdryver (46' Stassart), Feyaerts, Machtelinckx, Craessaerts, Vangestel, Perdieus, Vercarre St. (15' Meert - 50' Deleul), Vercarre Sv., Dewit. Ockerman bleef op de bank.

Doelpunten : Dewit, Vangestel, Sv. Vercarre 4x, Deleul.

Gele kaarten : Vangestel.