14/11 19:30 RFC. EVERE - VK. HULDENBERG A 4 - 3
14/11 19:30 TEMPO OVERIJSE B - ZEMST SP. 2 - 0
15/11 15:00 EENDR. EIZER - FC. MOORSEL 2 - 2
15/11 15:00 ERC. HOEILAART A - KFC. MUIZEN 4 - 2
15/11 15:00 FC. MELSBROEK - KFC. HEVER 2 - 0
15/11 15:00 KCVV. ELEWIJT - FC. IST. EVERE 76 A 0 - 1
15/11 15:00 KCS. MACHELEN - VK. WEERDE 0 - 0
15/11 15:00 GR. VOSSEM - KFC. PEUTIE 2 - 0

Moorsel haalt 2-0 achterstand op bij Eizer

Verslag :

Zondagmiddag moest FC Moorsel de wei in tegen de buren van Eizer. Trainer Ockerman kon geen beroep doen op de geschorste Schapdryver en de afwezige De Greef. FCM kon zich geen puntenverlies veroorloven om zo zijn opmars verder te zetten in het klassement. Na de desastreuze start kon FCM de voorbije weken een fraaie 10 op 12 voorleggen.
Op een al bij al bespeelbaar terrein begon Moorsel het sterkst aan de partij. Al vroeg in de wedstrijd kon spits Vreven zich mooi wegdraaien maar zijn schot verdween over het doel. Enkele voorzetten vanaf de flanken konden de Moorselse spitsen niet bereiken.
Na een kwartier begon Eizer meer duels te winnen waardoor Moorsel achteruit moest. Een mooie ren langs rechts werd maar net naast besloten door een Eizerse aanvaller. Eizer was gevaarlijker voor doel mede dankzij lange ballen en inworpen in de box. Moorsel kwam goed weg toen een bal bleef hangen voor het doel. Een kwartier voor rust werd een door de Moorselse goalie weggebokste bal in een tijd fraai binnengewerkt: 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment voor de thuisploeg.
Moorsel kon weinig weerwerk bieden tegen de stevige verdedigers van Eizer. Alleen Sven Vercarre kon via een halve omhaal bijna enig mooi scoren. Tien minuten later werd een licht toegekende penalty gefloten voor Eizer na een lichte duw in de rug. De elfmeter werd door Vergauwe op de lat getrapt en via de rug van de keeper en paal verdween de bal in hoekschop. Maar het tweede doelpunt bleef niet uit, net voor rust kon Eizer te gemakkelijk scoren na een ren door het hart van de verdediging. 2-0 met de rust.
Na de koffiepauze kwam een veel sterker Moorsel uit de kleedkamers. Het zette van de eerste minuut Eizer op hun eigen helft onder druk. Er volgde een ware powerplay van Moorsel die vanaf dan het spel dicteerde. Trainer Ockerman offerde al vroeg in de tweede helft een verdediger voor een extra spits. Na 20 minuten floot de ref na wat duw en trek werk een penalty voor Moorsel. Deze penalty werd in tegenstelling tot Eizer wel omgezet door de net ingevallen Sauvage (2-1).
En Moorsel werd kort hierna nog eens beloond voor het harde werk in de tweede helft. Bij een hoekschop kon Debruyn van op korte afstand met het hoofd scoren. 2-2 met nog een kwartier te spelen. Beide ploegen hadden in de slotminuten de winnende treffer nog aan de voet maar konden niet meer scoren. Een verdiend gelijk spel voor beide ploegen die elk een helft voor hun rekening namen.
Door deze puntendeling komt Moorsel niet weg uit de onderste regionen van het klassement. Volgende week moet Moorsel naar Machelen, waar alweer zal moeten geknokt worden om de punten mee naar huis te nemen.
Volgend weekend is het mosselfestijn van FC Moorsel. Iedereen is van harte welkom in het parochiecentrum van Moorsel! (KS)

Ploegopstelling : Dutillieux, Feyaerts (65' Sauvage ), Machtelinckx, Vanderlinden, Tanghe, Debruyn, Vangestel (46' Dewit), Vercarre Sv, Verhoeven, Perdieus T (46' Stassart), Vreven. Perdieus M bleef op de bank.

Doelpunten : 25' X 1-0, 43' X 2-0, 67' Sauvage (pen.) 2-1, 77' Debruyn (Vreven) 2-2.