Verslag: Dames pakken in slotfase nog volle buit

Opstelling: Vander Hulst, Cumps, Vansevenant, Gielens, Roberti, Spreutels (55′ Van Neck), Joo, Vlaeminck, Kockaert, Lapiere, Dhaese.

In ‘t kort: De Dames hebben een wedstrijd die verschillende keren kantelde, in de absolute slotfase toch naar zich toe kunnen trekken. Rebeka Joo scoorde in de 88ste minuut de winnende treffer 3-4 tegen Wijgmaal.

Aan de pauze zag het er nochtans niet zo goed uit, want de thuisploeg had in de 1e wedstrijdhelft een 2-0 voorsprong uitgebouwd. Maar toen begon de Joo-show: met 3 doelpunten bracht ze Moorsel eerst langszij, en met nog een kwartier te spelen zelfs op voorsprong. Wijgmaal sloeg nog terug tot 3-3, maar het laatste woord was alsnog voor de bezoeksters, en meer bepaald voor alweer Rebeka: 3-4.

Uitgebreid verslag:

Het was ook zondag om 11 uur al heel warm voor het duel tussen Wijgmaal en Moorsel. De bezoeksters zijn vast van plan om de 3 punten mee naar huis te nemen. Maar van de thuisploeg kan hetzelfde worden gezegd, en het is al snel duidelijk dat karakter en wilskracht een doorslaggevende rol zullen spelen tijdens dit duel.

De thuisploeg versiert voor de pauze een drietal kansen, en scoort 2x. Dat is meteen de ruststand. Toch hangen de Moorselse kopjes in de kleedkamer niet naar beneden. De Dames blijven in de 3 punten geloven.

Die instelling wordt na een tiental minuten in de 2e helft beloond met de aansluitingstreffer via Rebeka. En Moorsel wilt, en krijgt, meer. Opnieuw Rebeka en de bordjes hangen in evenwicht. En nogmaals Rebeka: FCM 2-3 voor!

Maar Wijgmaal klikt bijna meteen weer op gelijke hoogte: 3-3 met nog een tiental minuten op de klok. Hartlijders haken af, de overige supporters en trainers zien de bloeddruk angstwekkend de hoogte in gaan. De beslissing valt in de absolute slotfase. Moorsel trekt nog één keer ten aanval en wie anders dan Rebeka zorgt met haar 4e (vierde!) van de dag voor de beslissing. Moorsel wint met 3-4!

Trainer Jonathan ziet er na affluiten 5 jaar ouder uit, maar wie maalt daarom 🙂  “Karakter en wilskracht, de perfecte spirit om de 3 punten mee naar huis te nemen…“, kan hij nog net uitbrengen. (JR)

Meer over de speeldag staat hier.