F.C.MOORSEL — KV. TERVUREN-DUISBURG

meer

Speeldag 8: Wat. Een. Derby!

Opstelling: Vander Hulst, Dhaese, Kockaert, Vansevenant, Gielens, VLaeminck, Roberti, Spreutels, Joo, Cumps, Ronsmans // Cappellari, De Ceukeleer, Lakovic.

 

 

In ‘t kort: Spectaculaire zege van de Moorselse Dames in de derby tegen Tervuren-Duisburg, een ploeg die meedraait aan de top van de rangschikking. FCM haalde het met 2-1, via goals van Chiara en Rebeka. Het klimt daarmee op naar de 6e plek in de stand.

 

==> uitgebreid verslag onder de foto

 

Uitgebreid verslag:

De Moorselse Dames leefden de hele week al naar de derby tegen Tervuren-Duisburg toe, wat echter ook de nodige druk en stress met zich meebracht. Maar al in de kleedkamer viel op dat die perfect gekanaliseerd werden tot focus en motivatie. Met één doel: de 3 punten pakken.

Als je dan nog eens op de supporters kan rekenen, die zorgden voor een ongelooflijke derby-sfeer, dan hangt er magie in de lucht…

 

==> verslag gaat voort onder de foto’s

 

De thuisploeg begint ook erg goed aan het duel en dat levert al na enkele minuten een voorsprong op. Het is Chiara die voor de eerste vreugde-explosie zorgt. Zij ziet dat de Tervuurse keepster ver uit haar doel staat en voert de perfecte lob uit: 1-0!

De wedstrijd is meteen gelanceerd. Wat volgt is een evenwichtige partij waarin beide ploegen kansen krijgen en er vooral op het middenveld zwaar gestreden wordt. Aan de score verandert er tot de rust niets meer.

De boodschap in de pauze is duidelijk: dezelfde focus en intensiteit behouden, of ten onder gaan. Dus: staart nog eens aantrekken en “vollen bak“!

 

==> verslag gaat voort onder de foto’s

 

Ook in de 2e helft blijft het spel goed op en neer gaan. Na ongeveer een uur spelen volgt  een domper, wanneer de bezoeksters de 1-1 lukken. Moorsel is even aangedaan, maar herpakt zich uiteindelijk op karakter, motivatie en duelkracht. En topschutter Rebeka stuurt de supporters naar het delirium, wanneer ze na 70 minuten spelen de 2-1 tegen de netten kan jagen.

Nadien is het volhouden, volhouden, volhouden tot het laatste fluitsignaal. Moorsel wint de derby met 2-1! Tijd voor een stevig feestje van speelsters & supporters.

Het wordt een avondje om niet snel te vergeten, integendeel, eentje dat een plaatsje zal krijgen in de geschiedenis van de damesploeg van Moorsel!

 

 

==> Nog meer foto’s vind je op onze fotowebsite. Met opnieuw zeer veel dank aan André Verdren!

 

Alle uitslagen:

  • Kessel-Lo – Wijgmaal: 7-0
  • Vissenaken – Veltem: 2-1
  • Zichem – Tienen: 0-8
  • FCM – Tervuren-Duisburg: 2-1
  • RWDM – Mazenzele Opwijk: 11-0
  • Kortenaken – Perk: 1-1

 

 

 

Uitslag

TeamGoals
F.C.MOORSEL2
KV. TERVUREN-DUISBURG1